Boligprisene ned 0,4 prosent i andre kvartal

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nedgangen er som forventet størst i Oslo-området

Boligprisene hadde størst nedgang i Oslo med Bærum samt i Agder og Rogaland utenom Stavanger, henholdsvis 1,5 og 1,4 prosent, viser prisindeksen for brukte boliger. De andre storbyene hadde derimot prisvekst. I Stavanger økte prisene mest, med 1,3 prosent, mens økningen i Bergen og Trondheim var på respektive 0,5 og 0,1 prosent, det skriver SSB i en pressemelding.

Mens prisen på småhus steg med 0,4 prosent i 2. kvartal, ble blokkleiligheter og eneboliger henholdsvis 1,7 og 1,0 prosent billigere, når man justerer for sesongsvingninger.

Svakere årsvekst i Oslo-regionen

Etter en rekordhøy årsvekst i hovedstaden, på over 20 prosent i 4. kvartal 2016 og 1. kvartal 2017, var årsveksten for 2. kvartal 13,0 prosent. Akershus har nest størst vekst fra samme kvartal i fjor med 12,4 prosent. Den svakeste prisveksten finner man i Agder og Rogaland og i Trøndelag utenom regionenes storbyer, med 0,2 og 1,9 prosent.

Blokkleiligheter har økt mest i pris på ett år

Det er prisene på blokkleiligheter som har steget mest, med 9,7 prosent det siste året. I Akershus utenom Bærum økte prisene på blokkleiligheter med 15,0 prosent sammenlignet med 2. kvartal i fjor, mens de i Hedmark og Oppland og i Oslo og Bærum økte med henholdsvis 13,1 og 12,4 prosent.

Prisoppgangen for småhus og eneboliger har vært på henholdsvis 7,4 og 5,5 prosent siden 2. kvartal 2016.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Nøkkelord: ,
Logg inn
×
Registrer

×