Boligprisene falt 0,5 prosent i september

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Boligprisene i Norge falt 0,5 prosent i september justert for sesongvariasjoner, viser nye tall fra Eiendom Norge.

Prisene sank med 1,6 prosent i september, men korrigert for sesongvariasjoner var nedgangen 0,5 prosent. Boligprisene hadde jevnt over en svak utvikling i september, viser de siste tallene fra Eiendom Norge.

– Boligprisene utviklet seg svakt i september i store deler av landet, og vi venter at prisene vil fortsette å falle fram mot nyttår, noe som er en normal sesongutvikling. Men styrken i prisnedgangen er sterkere enn vanlig og sterkere enn under det forrige boligprisfallet i Norge høsten 2013, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

I landet som helhet har boligprisene steget med 1,5 prosent det siste året.

Det ble solgt 8.681 boliger i september, 7,7 prosent færre enn i tilsvarende måned i fjor. Så langt i år er det solgt 67.822 boliger, en nedgang på 1,1 prosent fra 2016.

– Det ble solgt færre boliger i løpet av måneden sammenlignet med 2016, men salgsvolumet hittil i år er tilnærmet på nivå med fjoråret, sier Dreyer.

Det ble lagt ut 10.289 boliger for salg i september, 6,3 prosent flere enn i samme måned i fjor. Så langt i år er det lagt ut 79.765 boliger for salg i Norge – 8,6 prosent flere enn i 2016.

– Det er blitt lagt ut mange boliger for salg i løpet av måneden, og utbudet har økt i løpet av september over hele landet. Det vil utover høsten være særlig spenning knyttet til om markedet tar unna mye av tilbudet, sier Dreyer.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
NTB
NTB er landets største leverandør av innholdstjenester i tekst, bilder, video og grafikk til norske medier.
Logg inn
×
Registrer

×