Kristiansand får 300 millioner til sykkelvei og kollektivtransport

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

– Det er viktig at det jobbes for bedre fremkommelighet i byen, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Kristiansand får 300 millioner over en treårig periode gjennom regjeringens Belønningsordning, det skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding. Formålet med Belønningsordningen er å stimulere til bedre fremkommelighet, miljø og helse i storbyområdene, ved å dempe veksten i personbiltrafikken og øke antallet kollektivreiser på bekostning av reiser med personbil. Staten bidrar med 120 millioner kroner til Kristiansand i 2017, og 90 millioner kroner årlig i 2018 og i 2019 så lenge målene i avtalen oppnås.

 

– Det er viktig at Kristiansand fortsetter å jobbe for bedre fremkommelighet i byen. Det er derfor gledelig at Kristiansand har signet en treårig avtale på til sammen 300 millioner kroner innenfor Belønningsordningen. Dette vil bidra til at veksten i persontransporten kan tas ved at flere reiser med kollektivtransport, sykler eller går, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

 

Bruker midlene på sykkelvei og kollektivtilbud
Det skal i byområdet i Kristiansand investeres i utbygging av gang- og sykkelvegnettet, samt å vedlikehold og forbedring av busstilbudet. Målet i den nye belønningsavtalen med Kristiansand er at kollektivtilbudet skal bli så bra at personbiltrafikken gjennom bomstasjonene ikke skal øke.

Kristiansand hadde belønningsavtale for perioden 2013-2016. I den fireårsperioden mottok de 350 millioner kroner i belønningsmidler fra staten.

– Kristiansand nådde målet i forrige belønningsavtale om at personbiltrafikken ikke skulle øke. I følge partene har innføringen av tidsdifferensierte bomtakster i 2013 vært det viktigste virkemidlet for å nå dette målet. En slik måloppnåelse danner et godt grunnlag for en ny belønningsavtale, og senere en byvekstavtale med Kristiansand, sier samferdselsministeren.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Logg inn
×
Registrer

×