OBOS: – Prisoppgangen er ikke kun et problem for Oslo sentrum

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ferske tall fra OBOS viser at prisen på deres boliger steg med 0,9 prosent i september for Oslo, og dermed er oppgangen hittil i år på sterke 24,3 prosent.

Den galopperende prisoppgangen i boligmarkedet får konsernsjefen i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj, til å mane å se på de stadig høyere prisene som et problem også utenfor ring 3 i hovedstaden.

Foto: Hans Ferdrik Asbjørnsen

Siraj (avbildet) sier i en pressemelding:

– Prisoppgangen er ikke kun et problem for Oslo sentrum. Prisoppgangen er bred. Derfor blir diskusjonen om at oppgangen er et problem kun innenfor Ring 3 et blindspor. Den underliggende utfordringen er fortsatt å bygge nok.

Les saken: Oslo-byrådet vil få fart på boligbyggingen 

Etterlyser tiltak

– Nå blir det viktig at de tiltakene som kommer for å tilpasse finanspolitikken ikke rammer de som har minst fra før. Regjeringen må gå for målrettete tiltak som gjør det mindre interessant å kjøpe bolig som et rent investeringsobjekt, sier Siraj.

Tidligere denne måneden ble det kjent at OBOS forbyr spekulasjon i Oslo-området ved å forby videresalg av kontrakter på nye boliger som ennå ikke er ferdigstilte.

Svakere prisstigning i Oslo

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 53.970 kroner i september. Det er 1,3 prosent høyere enn i august.

For OBOS-boliger var dermed prisveksten svakere i hovedstaden i årets niende måned sammenlignet med resten av landet.

Onsdag kommer Eiendom Norge med ferske tall for bruktboligmarkedet i september. OBOS-tallene gir ofte en god pekepinn på bransjestatistikken til Eiendom Norge, men da OBOS har et mindre utvalg vil også svingningene også ofte være større.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Logg inn
×
Registrer

×