Oslo må kjøpe tilbake tomt de ga bort gratis

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

For å bygge en ny storbylegevakt, kan Oslo kommune måtte betale 64 millioner kroner for å kjøpe tilbake en tomt Helse sør-øst fikk gratis under sykehusreformen.

Oslo kommune ønsker å bygge storbylegevakt på området til Aker sykehus, skriver Aftenposten. Styret i helseforetaket vedtok for en måned siden at kommunen kan få tomten til for markedsverdi. Da Helse sør-øst vurderte tomten i januar ble verdien anslått til rundt 64 millioner kroner.

– Dette blir helt urimelig. Storbylegevakten skal utføre tjenester for innbyggerne, noe som egentlig er helseforetakets ansvar. Oslo kommune må altså ikke bare betale for å få tilbake en tomt den ga bort, men også for å avlaste selgeren for oppgaver, sier leder for Høyres bystyregruppe, Eirik Lae Solberg.

Kommunikasjonsrådgiver Frank Roar Byenstuen i Helse sør-øst sier dette er gjeldende retningslinjer for kjøp og salg av eiendom mellom offentlige virksomheter.

– Det er enighet mellom Helse sør-øst og Oslo kommune om forutsetningene for gjennomføring av ervervet av den aktuelle tomten. Helse sør-øst vil også erverve tomter fra Oslo kommune i forbindelse med planlagt sykehusutbygging på Aker og Gaustad.

(©NTB)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
NTB
NTB er landets største leverandør av innholdstjenester i tekst, bilder, video og grafikk til norske medier.
Logg inn
×
Registrer

×