Arbeidet stanset ved Follobanen, entrepenører får ikke betalt

Nå lover hovedentrepenøren Condotte bot og bedring.

Flere av underentreprenørene som jobber med Follobanen, har stanset arbeidene midlertidig på grunn av manglende betaling fra en hovedentreprenør, det melder Byggeindustrien.no.

Siden torsdag forrige uke har fire underentreprenører stanset arbeidene ved Oslo S i Follobaneprosjektet. Årsaken er utestående betaling fra den italienske hovedentreprenøren Condotte, som er tungt inne i prosjektet.

Stanser arbeidet til pengene er inne

Både Bane Nor og Folloprosjektet bekrefter at flere av underleverandørene mangler oppgjør. Ingen av underentreprenørene har trukket seg fra prosjektet, men flere har stanset arbeidene midlertidig.

Condottes prosjektleder for Follobanen bekrefter at det er problemer med kontantstrømmen i selskapet.

– Vi jobber med å løse dette, og foreløpig får ikke arbeidsstoppen til underentreprenørene noen innvirkning på tidsskjemaet for arbeidet som må gjøres nå i sommer, sier Fernando Jorge Lopes til Byggeindustrien.

Lover oppgjør innen neste uke

I dag, torsdag morgen fikk prosjektdirektør Erik Smith i Follobanen en garanti fra ledelsen i Condotte om at selskapet vil gjøre opp seg.

– Vi har fått en melding fra Condotte at det skal betale underleverandørene sine. Det skylder underleverandørene på Follobanen til sammen 100 millioner kroner. Tidlig i neste uke bør selskapet ha betalt de norske underleverandørene det det skylder, sier Smith til dn.no.

  • Condotte signerte i desember 2015 en kontrakt på to milliarder for innføring av nye jernbanespor til Oslo S. De har også drill & blast-kontrakten i Ekebergåsen med en verdi på 1,3 milliarder.