«Norske kjøpesentre og hoteller utsatt for bombetrusler»

Annonsørinnhold - Pilotech

I snitt mottar Olav Thon Gruppens kjøpesentre én bombetrussel i måneden i løpet av et halvt år, skriver fagbladet Aktuell Sikkerhet. Kun én av dem resulterte i evakuering. – De fleste av truslene fremsettes digitalt, enten via tradisjonelle sosiale medier eller ved hjelp av mobilapplikasjonen Jodel. Dermed får media og folk flest sanntids-tilgang til innholdet i hver … Continued

I snitt mottar Olav Thon Gruppens kjøpesentre én bombetrussel i måneden i løpet av et halvt år, skriver fagbladet Aktuell Sikkerhet. Kun én av dem resulterte i evakuering.

– De fleste av truslene fremsettes digitalt, enten via tradisjonelle sosiale medier eller ved hjelp av mobilapplikasjonen Jodel. Dermed får media og folk flest sanntids-tilgang til innholdet i hver enkelt trussel. Dette fører til at både politiet og vi mister informasjonskontrollen rundt truslenes innhold.

Episoder det tidligere ville vært naturlig og fornuftig ikke å informere om med en gang, er det heretter umulig å holde skjult, sier Ola Stavnsborg, sikkerhetssjef i Olav Thon Gruppen (OTG) til publikasjonen.

OTG bruker beredskaps-appen InCaseIT fra Pilotech. Appen er designet for at alle ledd i bedriften (uavhengig av selskapets størrelse) raskt og effektivt kan få oversikt over situasjonen, hvilke oppgaver som må løses og hvem som er ansvarlig. Harald Axelsen er salgssjef i Pilotech, og han mener at god beredskap i sin enkleste form handler om to ting:

– Å komme raskt i gang, samt å vite hva du skal gjøre. Med InCaseIT har OTG nå en meget god beredskap på plass dersom en hendelsen inntreffer – fra Kautokeino til Brussel, fra Fosnavåg til Sollentuna. I ett og samme tastetrykk varsler, informerer og veileder InCaseIT samtlige i organisasjonen om hva som skjer og hva de skal gjøre – fra senterlederen helt opp til konsernledelsen. Alle er med – alle er informert!, forklarer Axelsen.

Tall fra Arbeidstilsynet viser at vold og trusler mot vaktselskaper øker i større grad, særlig mot de som jobber på kjøpesentre.

– Det som gjør InCaseIT til et meget godt støtteverktøy er tre ting; du er raskt i gang med oppgavene, alle blir varslet og at det er enkelt å bruke! Ved en hendelse er det ikke tid til ekspertsystemer og adgangskontroller. På kjøpesentre og for hoteller er det mange mennesker involvert noe som er med på å høyne stressnivået. Da MÅ ting være enkelt, avslutter Axelsen.

For mer informasjon kontakt Harald Axelsen på [email protected].

Pilotech

Pilotech har utviklet løsningen InCaseIT – et sky-basert krisehåndteringssystem basert på spisskompetanse innenfor operativ ledelse og operasjonell krisehåndtering fra norsk luftfart, Luftforsvaret og internasjonal telekommunikasjon. Løsningen kan tilpasses enhver organisasjon, alt fra internasjonale industriforetak til små lokalbedrifter. Ta kontakt med [email protected] for mer informasjon.