Spar miljøet – fyr med standardisert ved!

Annonsørinnhold - Standard Online

Tidligere i år skrev Aftenposten at luftkvaliteten i flere byer på Østlandet var på helseskadelig nivå, og at hovedkildene til forurensning i norske byer er utslipp fra transport og vedfyring. Dette er en problemstilling som gjentar seg med jevne mellomrom, og spesielt i perioder når været er kaldt og lufta stillestående. Akkurat transport er det … Continued

Tidligere i år skrev Aftenposten at luftkvaliteten i flere byer på Østlandet var på helseskadelig nivå, og at hovedkildene til forurensning i norske byer er utslipp fra transport og vedfyring.

Dette er en problemstilling som gjentar seg med jevne mellomrom, og spesielt i perioder når været er kaldt og lufta stillestående.

Akkurat transport er det kanskje ikke så mye å gjøre med for oss privatpersoner (bortsett fra å ta bena fatt eller bruke kollektivtransport istedenfor å kjøre bil når dieselforbudet inntreffer), men når det gjelder å fyre med ved kan vi faktisk bidra litt.

Nyhugget ved inneholder for eksempel ca 50 prosent vann. God ved for fyring i ovnen må tørkes til en fuktighetsprosent ned mot 20 eller lavere for å unngå vesentlige utslipp.

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Se etter en forhandler som leverer i henhold til standarden

Når vi kjøper ved, er det ikke lett å være sikker på at veden hos forhandleren har den optimale kvaliteten både for brennverdi og miljø. Se etter en forhandler som leverer ved som er i henhold til standarden NS 4414 Ved til brensel i husholdninger, så kan du stole på at sekken inneholder den riktige mengden ved, og at den er tørket godt nok til å unngå de største utslippene.

Følg oss på Facebook

Lurer du på hva standarden sier om ved? Klikk her og last ned gratis.

Du kan også lese saken om dårlig luftkvalitet som ble publisert i Aftenposten her.

Standard Online

Standard Online er totalleverandør av standarder til hele det norske samfunn, til bedrifter og organisasjoner, offentlig forvaltning, skoler, universiteter og enkeltpersoner. Standard Online skal tilfredsstille kundenes behov for standarder og tilleggsprodukter som gjør det lettere å ta standardene i bruk. Vi tilbyr et bredt spekter av norske, utenlandske og internasjonale standarder blant annet fra NS, ISO, NEK, IEC, NORSOK, ASTM, ASME, API, IEEE, BSI, NFPA, AiAG, CSA, AGA, AWS, ACI, CFR, NACE, MSS, ASCE og AS.