Sigrun Vågeng

Arbeidsledigheten faller mest i bygg-og anleggsbransjen

Bransjen har et fall i ledigheten på hele 13 prosent det siste året, det viser ferske tall fra Nav. Fredag offentliggjorde Nav ferske tall for den registrerte arbeidsledigheten i september. Tallene viser en ny gledelig nedgang i registrert ledighet, med andre ord er det færre som melder seg som arbeidsledige hos Nav. I løpet av … Continued

Bransjen har et fall i ledigheten på hele 13 prosent det siste året, det viser ferske tall fra Nav.

Fredag offentliggjorde Nav ferske tall for den registrerte arbeidsledigheten i september. Tallene viser en ny gledelig nedgang i registrert ledighet, med andre ord er det færre som melder seg som arbeidsledige hos Nav.

I løpet av september ble det 400 færre registrerte helt ledige, ifølge de sesongjusterte tallene fra etaten.

2,8 prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige mot 1,2 prosent som er delvis arbeidsledige. Det er en større andel menn enn kvinner som er helt ledige, henhooldsvis 3,2 mot 2,5 prosent.

Det er nå 78.513 arbeidsledige i Norge mot 93.284 i januar.

Les saken: Åtte serbiske «håndverkere» tatt med falske vitnemål og utvist  

Alle gode ting er fire

– September er fjerde måned på rad hvor vi ser en nedgang i arbeidsledigheten. Den positive utviklingen skyldes at færre blir arbeidsledige. Det har ikke vært færre nye arbeidssøkere som melder seg til NAV siden desember 2014, skriver arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en pressemelding.

Summen av helt ledige og arbeidssøkere som deltar på tiltak falt med 100 personer i september.

Les saken: Slik er stemningen i bygg-og anleggsbransjen 

Fall i ledigheten, men høyere enn snittet

I bygg-og anleggsbransjen er fire prosent av arbeidsstyrken arbeidsledige, så selv med et fall i ledigheten på 13 prosent det siste året er ledigheten i denne bransjen over gjennomsnittet på 2,8 prosent.

Det er nå 78.513 arbeidsledige i Norge mot 93.284 i januar.

Les saken: 30 millioner budsjettkroner til unge ledige