Arbeidstilsynet med skarp kritikk av Statens vegvesen

Vegvesenet har siden oppstarten av byggingen av fastlandssambandet Ryfast i Rogaland visst om brudd på regler for arbeidstid, men har likevel ikke ryddet opp, skriver Arbeidstilsynet i en rapport. – Det er svært alvorlige funn. Vi har kontrollert hvordan Vegvesenet har fulgt opp hele prosjektet, sier tilsynsleder Guro Fykse hos Arbeidstilsynet til Stavanger Aftenblad. Ifølge … Continued

Vegvesenet har siden oppstarten av byggingen av fastlandssambandet Ryfast i Rogaland visst om brudd på regler for arbeidstid, men har likevel ikke ryddet opp, skriver Arbeidstilsynet i en rapport.

– Det er svært alvorlige funn. Vi har kontrollert hvordan Vegvesenet har fulgt opp hele prosjektet, sier tilsynsleder Guro Fykse hos Arbeidstilsynet til Stavanger Aftenblad.

Ifølge Arbeidstilsynet er det siden 2013 avdekket ulovlig nattarbeid, ansatte som jobber for mye og som mangler overtidsbetaling og feriepenger. Ifølge Vegdirektoratet har de ansatte fått for lav lønn fordi feil tariff er fulgt.

Prosjektleder Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen sier til avisen at han ikke har noen kommentarer til Arbeidstilsynets rapport ennå.

– Nå skal vi gå skikkelig og grundig gjennom rapporten, og gi Arbeidstilsynet et tilsvar innen fristen 3. august, sier Eiterjord.