Åtte serbiske «håndverkere» tatt med falske vitnemål og utvist

Nå intensiverer Politiets utlendingsseksjon i Sarpsborg kontrollen med dokumentene til nye håndverkere. Det ble en kort karriere i Norge for de åtte serberne som nylig ble tatt med falske vitnemål i Sarpsborg. Arbeidsgiveren for et større boligprosjekt i Østfold hadde med seg 11 arbeidstakerne og deres papirer til Polities utlendingsseksjon. Politiets undersøkelse viste at papirene … Continued

Nå intensiverer Politiets utlendingsseksjon i Sarpsborg kontrollen med dokumentene til nye håndverkere.

Det ble en kort karriere i Norge for de åtte serberne som nylig ble tatt med falske vitnemål i Sarpsborg. Arbeidsgiveren for et større boligprosjekt i Østfold hadde med seg 11 arbeidstakerne og deres papirer til Polities utlendingsseksjon.

Politiets undersøkelse viste at papirene var ekte for kun tre av de innleide snekkerne.

Tre dager fikk de resterende åtte være i Norge før de ble sendt tilbake, melder NRK Østfold. Samtlige åtte serbere innrømmet forfalskningen, og de er nå nektet innreise til Norge i de neste fem årene.

Les saken: Entreprenør tapte rettsak etter å ha mistet milliardkontrakt

Et økende problem

Distriktsleder Ole Øyvind Moen i Huseiernes Landsforbund Østfold sør forteller til NRK at problemet med falske fagarbeidere er økende.

Ole Øyvind Moen
[/media-credit] Ole Øyvind Moen

Han legger til:

– Vi får stadig henvendelser fra medlemmer som er fortvilet når de oppdager at håndverkeren de hadde engasjert ikke er den de trodde det var.

For ukvalifisert arbeidskraft kan by på store problemer.

-Skjulte feil og mangler kan dukke opp mange år etter at prosjektet er avsluttet. Dersom det skjer etter at reklamasjonsretten har utløpt etter fem år, sitter man igjen med et betydelig problem, avslutter Moen.