Boligprisene fortsetter oppover

I juli steg de nominelle boligprisene på landsbasis med 0,2 prosent. Den syvende måneden i året er som regel forbundet med et stille boligmarkedet med et lite tilbud av boliger ute og kjøpere på ferie og dertil fallende boligpriser. Slik ble det ikke i årets utgave av juli. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,0 … Continued

I juli steg de nominelle boligprisene på landsbasis med 0,2 prosent.

Den syvende måneden i året er som regel forbundet med et stille boligmarkedet med et lite tilbud av boliger ute og kjøpere på ferie og dertil fallende boligpriser. Slik ble det ikke i årets utgave av juli.

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,0 prosent fra forrige måned. Boligprisene er nå 8,8 prosent høyere enn for 12 måneder siden.

– Det er en sterk økning, uttalte Eiendom Norge-direktør Christian Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, foran samlet presse under tallfremleggelsen.

Han utdyper:

– Boligprisutviklingen er drevet av en kraftig oppgang til juli å være i spesielt Oslo og Trondheim. I de fleste av landets øvrige regioner er det en nedgang i boligprisene, noe som er normalt for måneden.

Det ble i juli solgt 3.642 bruktboliger, en nedgang på 11,0 prosent sammenlignet med juli 2015.

– Det er en markant nedgang i antall solgte boliger i juli, sammenlignet med tidligere år. Nedgangen er størst på Østlandet og i Trondheim, der det er blitt solgt færre boliger enn hva som er normalt i juli måned. Så langt i år er det solgt 5,8 prosent færre boliger enn på samme tid i 2015, men salgsvolumet i år er høyere enn de foregående årene, sier Dreyer.

Ved utgangen av juli var det 10.382 boliger til salgs, noe som er 8,9 prosent færre enn for ett år siden.

 

Foto: Solfrid Sande