– Bra etterspørsel etter ansatte i bygg og anlegg

Bransjen trenger mange nye folk.

Rubrikkselskapet Rubrikk.no samler inn stillingsannonser fra flere forskjellige tjenester, samt fra bedriftenes egne hjemmesider. Det gir de en god oversikt over hvilke stillinger som er utlyst, samt hvor mange ledige stillinger det er over tid. Vekst.media har derfor bedt de om å ta en titt på tallene og utviklingen for oljebransjen.

I motsetning til olj- og gass der antall utlyste stillinger skraper bunnivået og ikke vil løfte seg opp igjen, er det mange nye utlyste stillinger i bygg- og anleggsbransjen.

– Det er fortsatt bra etterspørsel etter ansatte i denne sektoren, sier Adil Osmani, administrerende direktør i Rubrikk.no til Vekst.media.

Sammen med helse-sektoren er det bygg- og anlegg som har flest ledige stillinger, og det er nesten tre ganger så mange ledige stillinger i disse bransjene som innen renhold og transport.

Selv om tallene har holdt seg stabile siden sommeren, er det en kraftig vekst sammenlignet med samme tid ifjor.

– Sett opp mot tallene for ett år siden kan vi se en oppgang på hele 32 prosent i etterspørsel etter arbeidskraft. Dette signaliserer et vedvarende og økende behov innen sektoren i Norge, sier Osmani.