Bygg- og anleggsbransjen spår en vekst på 12 prosent i arbeidsstokken

Bransjens arbeidsgivere venter oppbemmaning i tredje kvartal.  Manpowers ferske arbeidsmarkedsbarometer er godt nytt for arbeidsmarkedet, og spesielt for blant annet bygg- og anleggsingeniører. Arbeidsgivere innen bygg- og anlegg estimerer en vekst på 12 prosent i kvartalet. Les saken: Fra hvite seil til svart asfalt – Dette er gode nyheter for bygg- og anleggsbransjen. Vi forventer … Continued

Bransjens arbeidsgivere venter oppbemmaning i tredje kvartal. 

Manpowers ferske arbeidsmarkedsbarometer er godt nytt for arbeidsmarkedet, og spesielt for blant annet bygg- og anleggsingeniører. Arbeidsgivere innen bygg- og anlegg estimerer en vekst på 12 prosent i kvartalet.

Les saken: Fra hvite seil til svart asfalt

– Dette er gode nyheter for bygg- og anleggsbransjen. Vi forventer økt etterspørsel etter

Maalfrid Brath. Foto: Manpower Norge

Maalfrid Brath. Foto: Manpower Norge

arbeidskraft til denne bransjen, blant annet på grunn av prosjekter innen infrastruktur og boligbygging, sier konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath.

De mest positive arbeidsgiverne er imidlertid innen bransjene jordbruk, skogbruk, jakt og fiske. De spår en vekst i bemanningen på 14 prosent.

Av de 751 arbeidsgiverne som deltok i undersøkelsen, forventer 11 prosent økt bemanning, syv prosent nedbemanning og 82 prosent ingen endring. Arbeidsgivere i syv av ni bransjer og i to av fem regioner sier de skal oppbemanne det neste kvartalet.