Deichmanske-grunnsteinen er ferdig pakket

Skolebarn fra Oslo har fylt grunnsteinskrinet med tidsminner som illustrerer hvordan det er å være 10 år i 2017.

Pokémon-kort og en Minecraft-figur er blant gjenstandene som Oslo-barn har pakket i grunnsteinskrinet som skal legges i gulvet i nye Deichmanske hovedbibliotek.

Skolebarn fra Oslo har fylt grunnsteinskrinet med tidsminner som illustrerer hvordan det er å være 10 år i 2017.

Dermed havnet blant annet et Pokémon-kort, en Minecraftfigur og øreplugger i skrinet som barna pakket sammen med ordfører Marianne Borgen (SV) under en markering i dagens hovedbibliotek tirsdag.

Fargerike tegninger, boken «Vindeltorn» og et 100 år gammelt bokmerke ble også lagt i skrinet. Bokmerket kommer fra Deichmanske, og på baksiden er det trykket de strenge utlånsreglene som gjaldt den gang.

Selve nedleggelsen av grunnsteinen, eller grunnsteinskrinet, skjer fredag denne uken. Da kommer Borgen og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til råbygget i Bjørvika, der skrinet skal legges ned like innenfor hovedinngangen.

Det nye hovedbiblioteket i hovedstaden blir et fem etasjer høyt signalbygg som tar mål av seg til bli en kulturell møteplass for alle. Sentralt plassert bak Operaen vil det nye Deichmanske by på 10.000 kvadratmeter med blant annet lesesaler, studieceller, utstillinger, informasjonsteknologi, barneavdeling og to store saler for debatter, film og konserter.

(©NTB)