Årets lærling: – Det beste ved å jobbe i Veidekke er folkene

Helene Mjånes Berge fra Bergen ble denne uken kåret til årets lærling i Veidekke på en samling på Olavsgaard ved Lillestrøm. Helene (19) er lærling i betongfag i Veidekke Entreprenør i Bergen. Veidekke er en av Norges største lærlingebedrifter med over 170 lærlinger fra Finnmark i Nord til Agder i Sør. I et intervju med … Continued

Helene Mjånes Berge fra Bergen ble denne uken kåret til årets lærling i Veidekke på en samling på Olavsgaard ved Lillestrøm. Helene (19) er lærling i betongfag i Veidekke Entreprenør i Bergen. Veidekke er en av Norges største lærlingebedrifter med over 170 lærlinger fra Finnmark i Nord til Agder i Sør.

I et intervju med VEKST.media forteller hun at et føles veldig bra å stå øverst på pallen.

– Det er en stor ære fordi det er veldig mange lærlinger i Veidekke, forteller hun.

Det var egentlig litt tilfeldig at Helene ble lærling.

– Jeg hadde lyst til å bli byggingeniør, og så hørte jeg om TAF (Tekniske- og allmenne fag) som var en linje der man både kunne både jobbe og gå på skole. Da får man også det praktiske.

Helene forteller at hun setter stor pris på kombinasjonen mellom teori og praksis.

Arbeidskameratene beskriver Helene som en meget positiv jente.

– Hun er meget lærevillig og alltid positiv til nye oppgaver, og denne innstillingen smitter over på dem hun arbeider sammen med. Helene har en evne til å lære seg nye ting meget raskt og ta med seg kunnskapen videre, dette medfører at hun arbeider selvstendig. Hun er meget punktlig og kommer aldri for sent på arbeid. Helene har i tillegg stort fokus på sikkerheten for seg selv og andre og tar HMS på alvor, nettopp slik vi ønsker at alle våre lærlinger og fagarbeidere skal gjøre, forteller Veidekkes lærlingeansvarlig Asle Hermansen.

– Du vant 15 000kr som premie, hva har du tenkt å bruke dem på?

– Hahaha, det er det ganske mange som har spurt om. Jeg har vel egentlig tenkt å spare pengene. Det er det som er mest fornuftig da.

Men Helene avslører at hun kanskje ikke kommer til å spare hele summen.

– Hvis det er noe jeg har veldig lyst på, kan det være at jeg bruker dem på det, men det er ikke noe spesielt jeg har tenkt å bruke dem på, så det er vel kanskje sparing som er planen.

Bygg- og anleggsbransjen er fortsatt en mannsdominert bransje, men Helene trives godt.

– Det er kjekt å være jente i bransjen. Jeg blir veldig bra behandlet og jeg føler jeg er en del av gjengen.

Hun fortelller at hun også har en fadder som er jente, og at de er tre jenter på jobb.

– Ja, og så blir det også enda flere jenter. Og så er det sånn at hvis det er noe jeg trenger hjelp til så får man alltid hjelp av guttene. Jeg synes det er veldig kjekt å være jente i bransjen.

– Hva er det beste med å være lærling i Veidekke?

– Det er vel folkene i Veidekke, forman blir godt tatt imot og folk ønsker å lære deg ting hvis du selv ønsker det. Og så er det så mange snille og greie folk. Det blir tilrettelagt for at du får den læringen du skal få på en veldig bra måte og du får veldig bra oppfølging.

– Hvor ønsker du jobbe når du er ferdig utdannet?

– Jeg har lyst å jobbe videre i Veidekke hvis jeg får muligheten til det, det er vel det jeg har lyst til, siden jeg trives såpass godt, avslutter hun.

Helene Mjånes Berge står i midten på bildet øverst i artikkelen, omkranset av de to andre finalistene André Hansen (t.v.) og Kjetil Bismo Lund (t.h).

[media-credit name=»enerWE» align=»alignnone» width=»300″]Mathias Skartveit[/media-credit]

Reporter: Mathias Skartveit. Mathias går til vanlig i 10. klasse på Ullanhaug skole. Denne uken har han arbeidsuke i VEKST.media og enerWE.