– Det er en stor utfordring å få gjennom reguleringsprosesser

Onsdag 19. oktober ble nettavisen Vekst.media lansert, og i den forbindelse spurte vi Helge Diset fra Veidekke om hva de ser på som store utfordringer i bransjen: – I eiendomsbransjen går det på å få reguleringsprosesser gjennom. Det er en stor utfordring. Boligmarkedet er veldig godt. Vi har solgt veldig mange boliger, og det å få … Continued

Onsdag 19. oktober ble nettavisen Vekst.media lansert, og i den forbindelse spurte vi Helge Diset fra Veidekke om hva de ser på som store utfordringer i bransjen:

– I eiendomsbransjen går det på å få reguleringsprosesser gjennom. Det er en stor utfordring. Boligmarkedet er veldig godt. Vi har solgt veldig mange boliger, og det å få nye prosjekter ut på markedet er en utfordring, sier Helge Dieset, kommunikasjonsdirektør i Veidekke til Vekst.media.

Han forteller at det er store forskjeller mellom kommunene når det gjelder reguleringsprosessene.

– Det er store forskjeller fra kommune til kommune. Noen kommuner er veldig raske, mens i andre tar det kanskje år og dag, sier Dieset til Vekst.media.

Han vil imidlertid ikke si noe om hvem som er best og dårligst i klassen, men nøyer seg med å konstatere at det er store forskjeller.

Selv om det stort sett er gode tider for Veidekke og bransjen, er det ikke et entydig godt marked over hele landet.

– For bygg- og anleggsbransjen har vi store regionale forskjeller. Selv om markedet øker og går godt er det deler av markedet som er tøft, for eksempel på vestlandet, sier Dieset til Vekst.media.

Se også videointervju med Ivar Roland i Peab Anlegg: – Veiprosjektene blir for store