DNB-prognose: Billigere å leie enn eie i Oslo

– Ifølge våre prognoser vil boligprisene falle videre.

DNB mener det vil ta rundt tre år før boligprisene i Oslo er tilbake på nivået fra sist vår. Dermed kan det være billigere å leie enn å eie på kort sikt.

Mange mulige kjøpere sitter på gjerdet etter tre måneder med boligprisfall i Oslo, skriver Finansavisen. Der bør de bli sittende en stund til, mener storbanken.

– Ifølge våre prognoser vil boligprisene falle videre, men i et avtagende tempo, fram til sommeren 2018. Deretter venter vi stabile priser, og så forsiktig oppgang i 2019 og 2020, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets. Først mot slutten av 2020 tror banken at prisene er tilbake på vårens nivå.

– Om vi treffer med våre anslag, vil kostnaden ved å leie være mindre enn kostnaden ved å ta opp lån for å kjøpe bolig i et kort tidsperspektiv på tre til fem år.

Samtidig påpeker hun at prisfallet kan bli større enn det banken tror, og nedturen kan også bli avløst av en «markert prisoppgang». For noen år siden spådde banken nedgang, mens realiteten var en solid opptur.

– Jeg må presisere at det er en del risiko knyttet til dette. Det er veldig mange faktorer vi ikke har kontroll over, sier Haugland.

(©NTB)