Eiendomsmeglerkjede melder om prisfall i september

Prisnedgangen må sees som en korreksjon, sier direktør. Et boligprisfall på 2,6 prosent for borettslagsleiligheter fra august til september ble fasit da Garanti eiendomsmegling gjorde opp regnskapet for boligsalgene i årets niende måned. I snitt måtte en kjøper ut med 36.520 kroner per kvadratmeter i september mot 37.485 kroner i august. – Etter kraftig oppgang … Continued

Prisnedgangen må sees som en korreksjon, sier direktør.

Et boligprisfall på 2,6 prosent for borettslagsleiligheter fra august til september ble fasit da Garanti eiendomsmegling gjorde opp regnskapet for boligsalgene i årets niende måned.

I snitt måtte en kjøper ut med 36.520 kroner per kvadratmeter i september mot 37.485 kroner i august.

– Etter kraftig oppgang i juli og august må prisnedgangen denne måneden ses på som en korreksjon. Dette er femte året på rad vi har hatt tilsvarende utvikling, med oppgang i august og nedgang i september, sier Stein Drogseth, administrerende direktør i Garanti eiendomsmegling, i en pressemelding.

Han legger til at deres priser hittil i år har steget med mer enn ti prosent.

Mandag kom Obos-sjefen med en advarsel om at den sterke boligprisveksten hittil i år, noe som ifølge han er et problem for langt mer enn Oslo sentrum.

Boligene går raskere unna

Samtidig viser tallene til Garanti eiendomsmegling at boligsalgene gikk raskere unna i september enn i august, henholdsvis 40 mot 48 dager.

– Vi har også solgt flere boliger denne måneden sammenlignet med september i fjor, sier Drogseth

Garanti eies av 20 boligbyggelag, som forvalter innpå 100.000 boliger. Prisstatistikken er utarbeidet i samarbeid med Opinion AS.