FLOKK kjøper den sveitsiske konkurrenten Giroflex

Konsernet blir dermed størst på kontormøbler i mellom-Europa

Konsernet blir dermed størst på kontormøbler i mellom-Europa

Kontormøbelprodusenten Flokk, tidligere Scandinavian Business Seating, kjøper Giroflex – en av sine største konkurrenter i Mellom-Europa. Giroflex er en sveitsisk kvalitetsprodusent av ergonomiske kontorstoler. Det sammenslåtte konsernet blir dermed ledende aktør i markedet for kontorstoler og møblering av arbeidsplassen i Skandinavia og Nord-Europa.

– Vi er svært stolte over å kunne ønske Giroflex velkommen inn i Flokk-familien, sier CEO Lars I. Røiri i Flokk.

Ett oppkjøp i rekken av flere

2017 har vært at aktivt år for Flokk, med kjøp av den svenske kontorstorprodusenten Malmstolen og innlemmelsen av Offecct, en markedsledende produsent av lounge og miljømøbler.

– Vi ønsker å vokse videre både organisk og gjennom oppkjøp. Vår historiske forankring i Skandinavia er sterk og vi tror vår filosofi om ergonomisk design og møbler som inspirerer til arbeidet, er noe som treffer mennesker i hele verden, forteller Røiri.

Størst på kontormøbler i Europa

Kjøpet av Giroflex gir konsernet en ledende posisjon i  Sveits, Nederland og Belgia. Samtidig har Flokk opprinnelig en markedsledende rolle i Skandinavia.

– Flokk er i dag den største produsenten av kontorstoler i Europa, og i denne bransjen som andre spiller størrelse og volum en rolle. Den posisjonen Giroflex har i de tysktalende landene, gir oss en unik mulighet til å bygge ytterligere tilstedeværelse i Europa, sier Lars I. Røiri.

Flokk eier også merkevarene HÅG, RH, BMA, RBM, foruten de nylig oppkjøpte merkenavnene Malmstolen og Offecct. Varemerket Giroflex vil videreføres og innlemmes i konsernets portefølje av kvalitets merkenavn.

Vil fokusere på produktutvikling og design

– Salget til Flokk åpner nye dører for Giroflex. Som del av et større konsern med stort nettverk, flinke folk og den nyeste teknologien får vi de beste forutsetninger for å styrke og utvikle merkevaren Giroflex internasjonalt. Nå gleder vi oss til å sette oss ned med menneskene i Flokk for å utveksle ideer og kunnskap om produktutvikling og design, sier Frank Forster, CEO i Giroflex.

  • I 2016 sto Sveits, Tyskland, Belgia og Nederland for nesten 90 prosent av Giroflex’ samlede salg på 41 millioner euro. Selskapets hovedkontor og produksjonsanlegg, som utgjør ca. 25 000 kvadratmeter bygningsflate, ligger i Koblenz, på grensen mellom Sveits og Tyskland og har i overkant av 100 ansatte.