Gründergeneral legger seg flat for kvinnekritikk

En viktig ingrediens mangler i hovedretten når rundt 1000 investorer og gründere neste uke samles på Grundermessen på Telenor Arena, og det er kvinner. Av 17 foredragsholdere er kun en kvinne. Gründergeneralen lover at likestilling på scenen får første prioritet når programmet skal settes opp i 2017. Dette skjer så alt for ofte Kristine Kotte-Eriksen er daglig leder … Continued

En viktig ingrediens mangler i hovedretten når rundt 1000 investorer og gründere neste uke samles på Grundermessen på Telenor Arena, og det er kvinner.

Av 17 foredragsholdere er kun en kvinne. Gründergeneralen lover at likestilling på scenen får første prioritet når programmet skal settes opp i 2017.

Dette skjer så alt for ofte

Kristine Kotte-Eriksen er daglig leder i She Community. Hun mener arrangøren har et ansvar for å fremme likestilling.

– Dette skjer dessverre alt for ofte. Innen entreprenørskap er det flere menn å velge mellom, men det betyr ikke at det ikke finnes tilsvarende dyktige kvinner, sier Kristine Kotte-Eriksen til VEKST.media. Vi må gjøre plass til flere kvinnelige rollemodeller, spesielt på arenaer som Gründermessen. På den måten kan vi kanskje stimulere til økt antall kvinnelige gründere.

Samtidig understreker hun at også kvinner har et ansvar.

– Så hender det at kvinner sier nei til å stå på scenen, og det må vi slutte med! Det er viktig at enerWE.no og VEKST.media tar opp dette, for det starter med en bevisstgjøring.

Det er haugevis av flinke kvinner der ute, men de må rekke opp hånden

Nils M. Apeland er grunnlegger og eier av Talerlisten, en ny formidlingstjeneste for kurs- og foredragsholdere.

– Det er synd at arrangørene ikke har funnet plass til mer enn én kvinne, sier han til VEKST.media. Trolig har de ikke vært bevisste nok, eller fått god nok hjelp. Det er haugevis med flinke kvinner der ute, og særlig innen entreprenørskap og innovasjon er det mange som har noe å bidra med. Vi har en del av dem på Talerlisten.no, og håper å få enda flere.

Mye klaging

Apeland påpeker at diskusjonen ofte er lite konstruktiv.

– Jeg synes ofte diskusjonen om hvilket kjønn det er flest av på en scene er litt ensporet. Det blir mye klaging og peking. Skal vi få flere kvinner på scenen må flere flinke kvinner også rekke opp hånden, som Anita Krohn Traaseth så fint sier det. De må bli løftet fram ikke bare av menn som er arrangører, men også andre kvinner som har gått foran dem.

Kvinner må synliggjøre at de holder foredrag

– Et par konkrete tiltak er at flere kvinner synliggjør at de holder foredrag, og at alle kvinner som blir forespurt og ikke kan eller vil, anbefaler andre kvinner. Det kan få flere jenter fram på scenen, sier Apeland.

Arrangørene har et ansvar

Linn Cecilie Lindemann er leder og grunder i Design Container. Hun mener det ofte handler om bevisstgjøring.

– Ofte er arrangører ikke beviste nok på å få inn flere kvinner og henter foredragsholdere fra eget nettverk. Skulle mene at i forhold til tematikken på Gründermessen burde det være enkelt å finne dyktige kvinner også, sier hun til VEKST.media.

Lindemann mener det  er viktig med forbilder og å vise mangfold for å appelere til flere.

Hvite menn i dress over 50

– Om de fleste på en scene er hvite menn i dress over 50, er det stor sjanse for at disse også appelerer til et publikum i samme segment som identifiserer seg med disse. Det får noen ganger en forsterkende effekt, da arrangementer også ofte blir promotert igjennom foredragsholdernes eget nettverk, som igjen ofte reflekterer pesonen på scenen. Eksempelvis er nok mitt eget nettverk overrepresentert i forhold til kvinnelige ledere og entreprenører, og jeg blir da også påvirket av det.

Kun en av fire gründere er kvinner

Tor Magnus Kolflaath er gründer av Inbound Group. Han henviser til Statistisk Sentralbyrå som skriver at kun én av tre menn som etablerte aksjeselskap i 2014, forberedte seg til gründertilværelsen i universitetenes lesesaler.

– Kvinnene valgte i større grad å ty til akademia før de ga seg i kast med etableringen, sier han.

Tor Magnus Kolflaath minner om at vi ikke må glemme at kun en av fire grundere er kvinner.

Arrangøren legger seg paddeflat for kritikken

Mads Vold (bildet øverst) er gründeren som startet gründermessen. Han er ydmyk når han svarer på spørsmål omkring kjønnsfordelingen på gründermessen.

– Vi legger oss paddeflate og har lært at dette må være første prioritet når programmet skal settes opp i 2017. Vi har fått en strøm av tips om sterke kvinnelige foredragsholdere den siste måneden og er ydmyke i forhold til alle de som ønsker å hjelpe til.

Han forteller at et konkret tiltak er at de nå har etablert en «faglig komite» som skal hjelpe med å gå igjennom alle tipsene.

– Gründermessen har nå blitt en så viktig møteplass at vi er nødt til å prioritere bedre og mer objektivt i fremover. Når vi startet for første gang i 2013 var vi ukjente og mer en kuriositet, men nå er dette et kjent arrangement i store deler av Norge og da må vi ta ansvar for at alle deler av oppstarts-Norge blir gjort synlig. Det er en svært vanskelig oppgave, men vi har store ambisjoner oss på å få det til i fremtiden også.

Stort engasjement i sosiale medier

I forbindelse med utarbeidelsen av denne artikkelen ønsket vi tilbakemelding i Facebook-gruppen «Grunderklubben». Vi stilte følgende spørsmål:

Jeg skriver på en sak om http://www.grundermessen.no/ …. neste uke braker det løs, men på konferanseprogrammet er det kun en kvinne. Hva skyldes det at kvinner ikke får større plass på en så viktig arena for gründere og investorer?

Chul Christian Aamodt, Administrerende direktør, enerWE

Spørsmålet skapte stort engasjement. Her er noen av tilbakemeldingene:

Det kan være flere årsaker til det: 1: kvinner er mer beskjedne og forsiktig enn menn; 2: kvinnelige gründere velger ofte de tradisjonelle forretninger enn det som er hot-shot for tiden, osv. Anyway, det nyter ikke å analysere så mye. Viktigst er handlinger.

Zhongying Kristoffersen

Det er ingen tvil om at kvinner vurderer seg selv dårligere enn menn (spør en rekrutterer eller noen som gjør 360 grader ledervurderinger). Jeg tror flere kvinner enn menn stopper seg selv fra å ta det første skrittet opp på en scene og dermed blir det færre av oss på større scener også. I tillegg er det sikkert lettere for menn å spørre menn (og flere profilerte menn å ta av) og noen bryr seg ikke så mye om kjønnsfordelingen. Jeg har sett programmet for gründermessen og selv tenkt det var en trist fordeling. Kvinner trenger andre kvinnelige forbilder hvis vi skal tørre mer. 🙂 dette er noe jeg er veldig opptatt av så derfor starter jeg i disse dager med foredragsholdertrening for kvinner .

Maria Rygge

Guttene tør ofte å prøve og feile en stund før de gidder å gi seg. Er drømmen stor og kompetansen der, så er det nok av ting å strekke seg etter.

Sindre Møllerhaug

Jeg vil gjerne gjøre diskusjonen mer konkret ved å fortelle om de to viktigste grunnene som gjorde jeg ventet med å bli gründer.

Den aller største grunnen for meg var frykten for miste økonomisk trygghet. Det å være ansatt gir fordeler som foreldrepermisjon, pensjon og fast lønn hver måned. Jeg har selv opplevd at en kvinnelig venn droppet gründerplanene sine da hun ble gravid fordi hun ville ikke miste mulighet til å ta ut permisjon og var redd for helsen ved for mye jobbing.

Den andre grunnen min var fordi jeg satte veldig pris på det sosiale og karrieremessige-nettverket som jeg fikk gjennom jobben min. Gründermiljøet kan være sosialt, men på slutten av dagen er det bare du og de andre i bedriften din som har et felles mål.

Jeg har inntrykk av at de oftest nevnte grunnene til at kvinner ikke blir gründere eller ledere, så går det enten på kvinnenes selvfølelse eller menns ubevisste/bevisste diskriminering. Men jeg har ikke hørt om mange konkrete løsninger for å endre selvfølelse eller diskriminering. Jeg skulle ønske det var mer fokus på løsninger og tiltak på å endre dette og noen som sier ja, dette vil jeg fikse!

Bao Marianne Nguyen

Jeg tror det er to hovedgrunner.. Kvinner er litt for «feige» og arrangørene er for late og/eller lite bevisste. Arrangørene spør dem de allerede kjenner eller har hørt om, og på den måten blir det heller ikke «bedre», siden dette oftest er menn. Kvinner sier antagelig oftere nei – siden de har en tendens til å nedvurdere egne evner og ofte er mer selvkritiske enn menn- ergo kreves det kanskje et par ekstra telefoner for å få booket dem. Man ser det på de aller fleste områder, ikke bare i grundermiljø. Selv har jeg drevet flere firmaer, nå driver jeg forlag. Høsten er høysesong for krimfestivaler, og de siste eksemplene fra egen bransje er triste. Krimfestivalen «Døden på Høyer» i Skien, tre menn, ingen kvinner. Cappelen Damms krimfestival, seks menn, en kvinne. ( Kvinnen da som en del av et forfatterpar.) Og det samme ser man dessverre i de aller fleste bransjer.

Myriam H. Bjerkli

Jeg tenker at det viktigste bidraget til å snu denne trenden er å forespørre kvinner til å stille, samtidig som man backer og løfter frem de som kanskje vil, men ikke tør. En konkret ting til er å lage øvingsarenaer der kvinner får prøve seg i mindre skala, så de kan bygge trygghet og erfaring til å innta scenen på større arrangementer. En siste ting er at vi kvinner må ta dette på alvor, verden trenger oss og vi trenger kjønnsbalanse for å ha fokus på de riktige tingene når vi skal jobbe for et samfunn og en verden det er godt å leve i for alle.

Marianne Johnsen

Du kan jo eventuelt spørre arrangørene hvor mange kvinner som ble spurt til å delta på konferansen, og så høre hvorfor (hvis det var noen) de eventuelt takket nei. Jeg ble for eksempel ikke spurt, selv om jeg er en fremragende foredragsholder og jobber i en interessant start-up. Kanskje problemet er det samme som man har opplevd tidligere, at menn rekrutterer og engasjerer andre menn fordi de møtes på de samme arenaene gang på gang, eller som for mange år siden; de møttes på golfbanen på klubber kun forbeholdt dem.

Er også enig at det er konkrete tiltak som kan gjøres, som ikke handler om selvfølelse eller mot. Jeg kjenner mange modige og sterke kvinner.

Thora Soot

 Et svar på ditt spørsmål er at kvinner generelt er i klart mindretall innenfor alt som har med oppstart/investeringer å gjøre. Spørsmålet er hvor skal man begynne for å få kvinner til å delta, med bredde, og ikke bare i form av noen få gjengangere?

Roger Gildseth

 Som noen som har arrangert tech-konferanser i over ti år, så tror jeg at jeg har noen ideer. Den beste løsningen vi hadde på problemet var rett og slett at halvparten av arrangørene av konferansen er kvinner. Kvinner kjenner kvinner, kvinner ser kvinner og kvinner rekrutterer kvinner. Boosterconf hadde over 20% kvinneandel blant foredragsholdere i år, så noe må vi gjøre riktig.

Karianne Berg

Jeg tør å avlive myten om at kvinner er så veldig bakpå ifht menn. Kvinner er gode til å mobilisere, men er foreløpig ikke SYNLIGE nok. Vi kommer mer på banen og i ulike arenaer som både ledere og/eller foredragsholdere. Selv jobber jeg aktivt for at kvinnelige ledere blir synlig, og fremsnakker mer enn gjerne. Også gjennom sosiale medier. Det handler om andre når det kommer til ledelse. Hvilken ressurs som ligger bak enkeltmenneske. Jeg møter ofte nye mennesker og når jeg mener vedkommende har noe viktig å si, gjennom sin historie – Ja, da snakker/fremmer jeg også personen. Og tipser gjerne videre. Erfaringsbasert ledelse er ikke noe du kan lese deg til. Men en (bred) kunnskap vil alle kan lære mer av, av andre. Jeg mener det er viktig at både kvinner og menn fremmer hverandre. Det kreves at etablerte sannheter blir utfordret, og at vi innehar et mindsett om at det er plass til begge kjønn på en scene. Eller i lederstolen. Lær deg observasjon, og vit når du blir utsatt for hersketeknikker. Professor i psykologi Berit Ås har gått foran i en mannsalder som en dyktig kvinneforkjemper. En utrolig dyktig dame. Gå foran! Lykke til med konferansen, og foredraget.

Lena Pettersen

Menn er flinkere til å fremme seg selv enn det kvinner er. Jeg har stadig hørt eksempelet om at menn ofte fremstiller det halvferdige som perfekt, mens kvinner fremstiller det perfekte som halvferdig. Som kvinnelig gründer vet jeg at det finnes mange flinke kvinner der ute, men det er ikke alle som er like flinke til å rope det høyt. Diskusjonen om at flere kvinner bør bli gründere er en helt annen: Det skal ikke bare bli flere kvinnelige gründere av prinsipp – det må jo være fordi de har lyst til å være gründere. Interesseforskjeller er også noe vi må ta høyde for. Når det da kommer til de kvinnene som faktisk ER gründere, må vi tørre å synliggjøre oss selv, også på de arenaer hvor det «typisk» er flest menn.

Invild Karine Sandmo

Er “turn off” å lese invitasjoner skrevet av menn for menn. Tekst og budskap. Jeg sovner. Dere snakker bare ordene “VI OSS JEG”, budskapet vi kvinner tenner på er “Hva gir slags fordeler gir konferansen produktet eller tjenesten meg og mine?
Nina Ritzi

 

Hei. Jeg tror ikke det er noe problem å få tak i gode kvinnelige foredragsholdere. Jeg kjenner flere dyktige kvinnelige grundere gjennom Fyrtårnprogrammet som SND/Innovasjon Norge hadde i flere år. Selv har jeg to av dem i styret mitt og har rekruttert i fra mitt nettverk. Så jeg er skyldig i det samme som mange menn er, men med motsatt kjønn. Jeg rekrutterer dykltige mennesker (uavhengig av kjønn) fra eget nettverk. Og mitt nettverk av dyktige ledere består mest av kvinner… Så mitt tips til neste gang er: Finn ei dame som er dyktig og spør henne, så kjenner hun sikkert flere. Og finner dere ikke dama, spør Innovasjon Norge om de kan finne noen.

Ingeborg Haukerud

 

En observasjon fra en som har vært med å utvikle flere nettverk, orge mange events, og deltar aktivt i små og store nettverk som igjen tapper inn til flere bransjer og miljøer hver for seg.

Arrangørene har som regel lite mangfoldige team i planleggingskomiteene. Med det mener jeg at de stort sett tilhører de samme nettverkene og kjenner de samme folka.

Når det er sponsoravtaler og sponsor er den som formidler speaker, er det sjelden et krav eller trykk på at de skal fremme noen andre enn «the usual suspect».

Jeg er ikke helt enig med meg selv enda om hvorvidt menn har en litt annen kultur på å nettverke utover bobla si, eller om det bare kan virke sånn fordi det er flere menn enn kvinner på arenaer som gründerskap, ledelse, forretning og teknologi. Min erfaring er at kvinner må finnes og så spørres i større grad. Kvinner holder seg mer til sine nettverk, og vet du hvor de er finner du mange dyktige. Menn gjør seg mer tilgjengelig både sosialt og er tydelige på at de stiller om de får sjansen. Veit, dette er veldig stereotypisk 🙂

Jeg er lite fan av rene kvinnekonferanser som fokuserer på at vi er kvinner fremfor fag eller tema. Fordi det er ikke på egne scener man dyrker frem mangfoldet i fellesskapet, det er ved å delta og stå skulder til skulder med sine peers. Jeg blir ikke bedre i det jeg gjør ved å omgi meg med bare kvinner eller bare menn. Jeg blir best ved å omgi meg med de beste i verden, uavhengig av kjønn.

Mye har endret seg bare de to siste årene når det gjelder bevissthet, menn som deg Chul, som spør etter kvinnene. Jeg ser endringene godt i gang og heier på åpne diskusjoner som dette, som gjør at vår kollektive bevissthet utvikles og påvirker til handling.

Linda Firveld

 

Jeg har aldri lagt skjul på hvor kunnskapsrik, engasjerende, morsom og direkte jeg er. Ei heller hvor mye jeg har å bidra med av erfaringer når det kommer til det å tenke annerledes, ut av boksen og gutse på. På under 2 år har jeg satt en helt ny bransje på kartet i Norge. En bransje INGEN hadde tru på. Men uansett hvor høyt jeg roper må jeg nok bli ett tech selskap eller ha installlert AI i konseptet for at jeg skal være av interesse.. ???

Ane Hagen

Når en mann sier at han godtar noe i prinsippet, betyr det at han ikke har den ringeste interesse av å gjennomføre det i praksis? Kudos til deg, Mads for en skikkelig flatgang 

Berg Moe

 

Kvinner tar mindre risiko enn menn

Nikolai Erland

 

Som arrangør av den nevnte konferanse så må jo vi også kommentere her.

For det første så legger vi oss flate når det gjelder mannsdominansen i programmet. Her har vi en jobb å gjøre inn mot 2017. Vi er fortsatt veldig stolte og mener vi har et sterkt og nyttig program, men erkjenner at vi har hatt problemer med å få nok kvinnelige foredragsholdere.

Vil gjerne presisere at vi ikke kjenner noen av foredragsholderne personlig så det er ikke intern fremming av gode venner det er snakk om. Når vi setter opp programmet fra by til by så er vi først ut etter å finne vår key note. dette skal være en internasjonal og en Norsk som er aktuell og profesjonell som vi leier inn (det kan og burde være minst en kvinne). Deretter går vi løs på gründerhistoriene og her er vi ute etter mulige up and coming Rockstars.

Det er omtrent like vanskelig som Innovasjon Norge sin jobb. Men jeg tør å påstå at vi har greid det tidligere: for eksempel når vi hadde mCash gründeren på alle 3 messene i 2015, før Vipps ble lansert som konkurrent, og frem til exit’en (en exit med sikkert 8 nuller bak – ukjent for oss)… Dette var en mann, må vite, og det er langt mellom tilsvarende kvinnelige gründerhistorier…. så det er vanskelig å finne disse kvinnene.

Vi er altså ute etter de casene som er virkelig store neste år, og da detter dette ofte ned på en mann. Fordi som så mange andre av dere kommenterer, så er ikke kvinner så flinke til å stikke seg ut før de allerede har gjort det bra.

Når resten av programmet lages så er det utstillere, offentlig og samarbeidspartnere som spørres – de kommer med sine innspill til temaer og navnene på foredragsholdere…. her kan vi bli flinkere til å stille krav om at en kvinne skal føre ordet.

NB jeg sier at vi kan bli flinkere, for med hånden på hjertet: vi har spurt om nettopp dette, men ikke krevd det.. Til sist så vil jeg si at denne diskusjonen og alle tilbakemeldingene på programmet den siste måneden har vært svært nyttig. Dette er svært inspirerende for kommende arrangement.

Mads Vold, Ansvarlig for Gründermessen

Det opplyses om følgende:

  • Chul Christian Aamodt, Administrerende direktør i enerWE AS og forfatter av denne artikkelen er blant foredragsholderne på Gründermessen. Han skal dele erfaringer blant annet fra det å bygge opp enerWE .no og VEKST.media. Aamodt holder foredrag på Gründermessen uten å ta honorar.
  • Kristine Kotte-Eriksen som er sitert i intervjuet har tidligere jobbet i enerWE AS.