HAK Entrepenør får sitt første oppdrag i midt-Norge

Det nordnorske selskapet skal bygge om fergekaiene på Flakk og Rørvik

Det nordnorske selskapet skal bygge om fergekaiene på Flakk og Rørvik

HAK leverte det laveste tilbudet for ombygging av fergekaiene på Flakk og Rørvik, og meldte de ville få jobben gjort for 118 millioner kroner, det melder Statens vegvesen i en pressemelding.

Første oppdrag i Midt-Norge

HAK er en ren konstruksjonsaktør og har valgt med seg en solid grunnentreprenør fra nærområdet i Johs Syltern. Firmaet har hjemmeadresse i Alta og vil for første gang komme for å utføre arbeid i Midt-Norge.

– Vi regner med at entreprenøren starter arbeidet tidlig i september. Vi kommer tilbake med mer informasjon om hvordan arbeidet vil påvirke trafikantene. Tidlig i perioden vil sene avganger bli innstilt for å få utført sprengningsarbeider på Flakk under sjønivå, forteller prosjektleder Harald I. Johnsen.

Bygger om for El-ferger

Statens vegvesen skal på vegne av Sør Trøndelag fylkeskommune bygge om og tilpasse fergekaianleggene i fergesambandet fv. 715 Flakk–Rørvik for elferger. Nye El-ferger skal settes inn på strekningen fra 1.januar 2019.

Det pågår mye på fergekaifronten i området framover. Ombygging av fergekaianleggene på fv. 710 Brekstad – Valset ligger ligger ute på anbud. Også der skal det inn elektrisk fergedrift fra 01. januar 2019.