Har du en innbruddsutsatt varebil?

Bloggpost av Gunnar Sandtorp, utviklingssjef i Loyds Industri.  Til deg som kjører varebil med mye verdifullt utstyr: Har du sikret deg mot tyveri? Ofte er forbruksmateriellet du har med deg kostbart og ikke minst er mye av verktøyet du har bak i varerommet enda dyrere, og veldig populært. Det er ikke sjelden man kan lese: … Continued

Bloggpost av Gunnar Sandtorp, utviklingssjef i Loyds Industri

Til deg som kjører varebil med mye verdifullt utstyr: Har du sikret deg mot tyveri?

Ofte er forbruksmateriellet du har med deg kostbart og ikke minst er mye av verktøyet du har bak i varerommet enda dyrere, og veldig populært. Det er ikke sjelden man kan lese: ”verktøy stjålet fra varebil”. Vi har noen tips som du bør kunne.

Gjør det vanskelig for tyven!

Jeg tror vi kan være enig om at mange varebiler er rotete. Kabelruller, rørdeler, verktøykasser, esker med forbruksmateriell, verktøykofferter, større sagverktøy og lignende ligger ganske godt synlig hvis noen skulle ta en kikk gjennom vinduet i bakdøren. Det er selvfølgelig mange tiltak du gjør automatisk allerede for å hindre tyveri; som å låse bilen, forsøke å gjemme unna det mest kostbare verktøyet etc, men dette er ofte ikke nok. Vi har noen derfor noen nyttige grep du kan ta som gjør bilen mindre attraktiv for tyvene, og hvis de skulle forsøke – mye vanskeligere å bryte opp.

Proace_vegg_skuffer_igjen

Riktig innredning

Mange håndverkere bruker ofte verkstedsinnredninger som oppbevaringsløsning i bilene sine. Resultatet blir at mye av materiellet blir liggende helt andre steder enn der det skal være, helt åpent og godt synlig. Pass på at du velger en innredning som er designet for varebiler. De kjennetegnes ved at det er plass til det du vanligvis har med deg, at du får tak i det du trenger når du trenger det. Og ikke minst, det aller meste verktøyet ligger skjult for allmennheten. Og hvis tyvene skulle prøve seg allikevel er de svært vanskelige å bryte opp.

I Smartfloor ligger alt verdifullt materiell og verktøy skjult i de store skuffene under gulvet.

Les også bloginnlegget: 11 gode tips til organisering av varelager og verktøy i servicebilen.

Sikkerhetsgitter foran vinduene

Som sjåfører har vi fokus på at bilen må ha vinduer for å lette kjøring, rygging og det å kunne se i dødvinkelen. Det øker selvsagt muligheten for at noen blir fristet til å knuse vinduet for å se om det kan være noe av interesse inne i bilen. Det er faktisk mulig å få godt utsyn og samtidig god sikring men de er det ikke så mange som kjenner til det. Det som er en enkel og god løsning er å montere sikkerhetsgitter. Det får du hos de fleste forhandlere, så søk på nettet eller stikk innom din bilforhandler og spør.

Gitter

Vil du lese mer? Last ned gratis guide til kjøp av varebil her.