Høyre vil bygge flere små boliger i Oslo

Høyre vil ha frislipp for bygging av små boliger i Oslo, og sier nei til skatt som virkemiddel mot boligprisene i hovedstaden, som har økt med over 50 prosent siden 2010. – Boligbyggerne vet selv hva slags boliger det er behov for. Vi må legge til rette for at boligmarkedet kan løse problemene, sier Mudassar … Continued

Høyre vil ha frislipp for bygging av små boliger i Oslo, og sier nei til skatt som virkemiddel mot boligprisene i hovedstaden, som har økt med over 50 prosent siden 2010.

– Boligbyggerne vet selv hva slags boliger det er behov for. Vi må legge til rette for at boligmarkedet kan løse problemene, sier Mudassar Kapur (avbildet) til Klassekampen. Kapur er stortingsrepresentant for Høyre og er partiets boligpolitiske talsperson. Han vil ha kraftige politiske grep for å få styr på boligmarkedet.

Kapurs løsning er å legge til rette for boligbyggerne i større grad med enklere regelverk og raskere saksbehandling Han vil gjennomgå reglene for avskriving for å få bygd flere private utleieboliger, og han vil at det skal bygges flere små boliger, særlig i Oslo.

Les saken: Sterk boligprisvekst i juni

Byggeregler må bort

I dag kan man maksimalt bygge 35 prosent leiligheter på mellom 35 og 50 kvadratmeter i et nytt boligprosjekt i indre by i Oslo. Minst 40 prosent av leilighetene må være på minst 80 kvadratmeter. Disse reglene må bort, mener Kapur.

– Normen pålegger boligbyggerne å bygge på en måte som svarer dårlig på etterspørselen.

Mange av dem som sliter med å komme inn i markedet, er førstegangsetablerere. De trenger flere små boliger, mener Kapur, som samtidig avviser høyere skatter.

– Man har jo alt tatt grep for å øke ligningsverdien på sekundærboliger, uten at det har fungert. Vi må rett og slett bygge mer, sier han.