Jæger: -Oslo bygger bare halvparten av det antallet boliger byen trenger

Oslo er fremdeles hodepinen for nyboligprodusenter. Nye tall fra bransjeforeningen Boligprodusentenes Forening viser at Oslo fortsatt er hovedutfordringen i det norske boligmarkedet. – De galopperende boligprisene vi ser nå er et resultat av for lav boligbygging i Oslo over tid. Det vil få negative samfunnsmessige konsekvenser for hele Norge om ikke Oslo får opp boligbyggingen, … Continued

Oslo er fremdeles hodepinen for nyboligprodusenter.

Nye tall fra bransjeforeningen Boligprodusentenes Forening viser at Oslo fortsatt er hovedutfordringen i det norske boligmarkedet.

– De galopperende boligprisene vi ser nå er et resultat av for lav boligbygging i Oslo over tid. Det vil få negative samfunnsmessige konsekvenser for hele Norge om ikke Oslo får opp boligbyggingen, og byrådsleder Raymond Johansen må selv sette seg i førersetet for å gjennomføre nødvendige tiltak, sier administrerende direktør i foreningen, Per Jæger.

Onsdag la Eiendom Norge frem tall for bruktboligmarkedet i juli som viste en ny sterk måned i boligmarkedet.

Han legger til:
– Med den prisstigningen vi ser spesielt på små leiligheter, må vi avvike fra leilighetsnormen i Oslo for en periode.

Nyboligtallene som han la frem torsdag viser at igangsettingen av nye boliger i 2. kvartal lå 6 prosent over tilsvarende periode i fjor.

De siste tolv månedene er det igangsatt rundt 29.500 boliger, det meste siden målingene startet i 1999.