Jakten på Norges mest utradisjonelle møtelokaler er i gang

Mannen bak Norgeslanseringen av ‘Møtelokalenes Airbnb’ mener du snart kan holde møte i møbelbutikken

Mannen bak Norgeslanseringen av ‘Møtelokalenes Airbnb’ mener du snart kan holde møte i møbelbutikken

Gaest.com har på kort tid blitt Danmarks største utleieplattform for møtelokaler og inspirerende steder å gjennomføre møter. Forretningsmodellen omtales som ‘møtelokalenes Airbnb’, og baserer seg på timebasert utleie av lokaler, hvorav 10 til 20 prosent av omsetningen avsettes som kommisjon.

Jakter på Norges mest utradisjonelle møtelokaler

Konseptet ble nylig lansert i Norge, i regi av Hjellnes Consult. Markedsdirektør i Hjellnes Consult, Roar Smelhus, gir en statusrapport på den norske lanseringen.

– Vi har allerede startet prosessen med å samle møterom for utleie, og kan melde om god respons så langt. Vi har også jobbet litt med advokater og lovverk for å sjekke at alt er på plass. Nå har vi vel en tyve tilgjengelige møtelokaler spikret så langt, og tyve til på gli. I løpet av ett års tid forventer vi å ha oppmot 150 til 200 møterom i Oslo.

Han forteller at han kun jakter på lokaler hvor man kan sitte adskilt fra de øvrige besøkende.

-Ja, det å besitte et lukket lokale er et premiss for å leie ut møtelokaler hos Gaest. Du skal være sikker på at du som kunde kan komme til et møtelokale som er unikt, men også privat. Selskaper ønsker å arbeide mer og mer på farten, men krever likevel en grad av konfidensialitet rundt møtene sine. Vi ønsker å tilby økt fleksibilitet til disse aktørene.

Snart kan du holde møte i møbelbutikken

Gaest.com kjøpte nylig sin svenske konkurrent Bokarum.com, og nettsiden har dermed sammenlagt en base av 3000 møtelokaler klare for utleie i Norden og større byer i Storbritannia. Smelhus forteller at lanseringen i Norge så langt har ført til dialog med alt fra utesteder til møbelbutikker.

– Litt av konseptet er å finne møterom som kan tilby det lille ekstra. For eksempel ser vi på mulighetene for å benytte cafeer, restauranter og utesteder eller andre arealer som uansett står ledige på dagtid. Vi har også snakket med flere møbelbutikker, og de synes faktisk det er en morsom tanke med en slik kombinasjon.

Etablerte kulturklassikere på ønskelisten

Smelhus understreker at noen utvalgte kulturklassikere troner høyt på ønskelisten over nye tilskudd til den norske basen.

– Folketeateret og Youngstorget har spennende lokaler. Sosialen er også et lokale med stort potensiale. På Grunerløkka har vi snakket med en mengde aktører, og vi er ellers i dialog med potensielle utleiere over hele byen. Vi håper vi på sikt kan få med oss både Litteraturhuset, Kunsterenes Hus og DOGA (Norsk Design- og Arkitektursenter).

Fusjon av bærekraft og delingsøkonomi

Smelhus har utdannelse innen bærekraftige forretningsmodeller på BI, samt en iboende lidenskap for byutvikling. Han mener Gaest har vist seg å være en ideell sammensmeltning av de to interesseområdene.

-Gaest representerer i mine øyne en god blanding av disse to feltene og representerer et godt eksempel på hvordan delingsøkonomi integreres i en svært bærekraftig forretningsmodell.

-Alle bransjer er i endring, og blir utsatt disruption en etter en. De bærekraftige tjenestene tvinger seg frem fordi de utnytter ledige ressurser på en optimal måte. Det er forøvrig en trend i verden at man jobber mer prosjektknyttet, og i fremtiden vil dermed færre ha tilgang til etablerte møtelokaler. Derfor mener jeg Gaest er forut sin tid i nisjen møtelokaler, avslutter Smelhus.