Bli kjent med boligen gjennom VR

Det er den nye virkeligheten, sier Nordbohus. Husleverandøren mener de nå har funnet løsningen på hvordan boligkjøpere kan se sitt nye hjem før de kjøper – uten at det eksisterer et aktuelt visningshus. Løsningen er virtual reality, i mediene ofte forkortet til VR. Potensielle kjøpere kan gå på visning i alle husene i deres nye … Continued

Det er den nye virkeligheten, sier Nordbohus.

Husleverandøren mener de nå har funnet løsningen på hvordan boligkjøpere kan se sitt nye hjem før de kjøper – uten at det eksisterer et aktuelt visningshus.

Løsningen er virtual reality, i mediene ofte forkortet til VR. Potensielle kjøpere kan gå på visning i alle husene i deres nye huskatalog i VR ved å ta på VR-briller. En teknologi selskapet omtaler som den nye virkeligheten.

Hvordan virker det?

– Man velger hus ved å fokusere med øynene i en meny. Deretter velger man rommene man vil se på samme måte. Beveger man på hodet så ser man selve rommet i huset man er på visning i, sier Stian Morsund.

Moursund er markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus AS. Selskapet har siden 15.juni har tilbudt visning i alle husene i deres nye huskatalog, i virtual reality (VR).

Han opplyser videre om at alle Nordbohusforhandlerne i kjeden skal ha et sett med Virtual reality-briller.

Plantegninger og illustrasjoner er ikke nok

-Vi vet at det er utfordrende å gjøre seg kjent med husene kun via illustrasjoner og plantegninger. Selv når man har vært på visning i et ferdig bygd hus kan det være utfordrende å huske alle fordelene, og hvordan rommene føltes, sier Moursund.

Han legger til:

-Tenk om du kunne gå på visning i alle våre hus, når som helst? Hva om du vurderer to eneboliger opp mot hverandre og sliter med å velge den rette? Hadde det ikke vært kjekt å gå på visning i begge to? Det er nå mulig, sier Moursund.

Bygg det du viser frem

Om teknologien har Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes forening, uttalt til E24:

– Det er veldig viktig at disse modellene genereres korrekt, etter de faktiske måltegningene. Du må kunne bygge det du viser frem.

Han følger utviklingen av hjelpemidler i boligmarkedet tett og mener at teknologien kan gi store muligheter og maner til riktig bruk.

Foto: Nordbohus