Kommer ut av skapet

Interiørarkitektene i Rambøll ruster opp for å møte etterspørselen, øker avdelingen i Bergen med 20 %. Det skriver selskapet i en pressemelding. -Det er lavterskel å be en interiørarkitekt om råd for hvor «skapet skal stå». Det er mange myter rundt hva en interiørarkitekt gjør. Ved å bevise at vi kan tilføre bygg verdi, som … Continued

Interiørarkitektene i Rambøll ruster opp for å møte etterspørselen, øker avdelingen i Bergen med 20 %. Det skriver selskapet i en pressemelding.

-Det er lavterskel å be en interiørarkitekt om råd for hvor «skapet skal stå». Det er mange myter rundt hva en interiørarkitekt gjør. Ved å bevise at vi kan tilføre bygg verdi, som trivsel, gode oppholds- og arbeidsrom, da blir mange interesserte, forteller interiørarkitekt Lene Utbjoe. Avdelignen hennes har opplevd økt etterspørsel og ansetter flere.

Trender i tiden
-Det blir sagt at «de som sitter er de nye røykerne». Dette har utspring i et stadig større fokus på bevegelse og helse. Denne trenden er tydelig i utforming av kontorlokaler. Mange etterspør muligheten til å kunne bevege seg på arbeidsplassen. For eksempel kan heve/senke pulter bidra til bedre mobilitet, som igjen kan bidra til ferre nakke/ryggplager, forteller Utbjoe.

«Free seeting»
Et annet område interiørarkitekter bidrar med er plassering. De siste årene har åpne kontorlandskaper vært preferert, men nå er det stadig flere som ønsker «free seeting» hvor medarbeiderene ikke lenger har faste plasser. I slike miljøer er det viktig med varierte soner for å tilpasse ulike mennesker og arbeidsmetoder.

Ellers er gjenbruk av materialer, fokus på miljø og nøkternhet trender i tiden.

-Det kan være lønnsomt å be en interiørarkitekt om noen råd. Du kan rett og slett risikere at de ansatte arbeider mer fokusert og trives bedre, spøker Utbjoe.