Korrupsjonsanklaget selskap kjemper om milliardkontrakt i Norge

– Vi følger rettsprinsippet om at alle er uskyldige inntil det motsatte er bevist.

Et spansk entreprenørselskap er anklaget for omfattende korrupsjon, men regjeringens veiselskap Nye Veier vil ikke utelukke selskapet fra konkurransen om en milliardkontrakt på E18 i Telemark.

– Vi følger rettsprinsippet om at alle er uskyldige inntil det motsatte er bevist, sier administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier til Aftenposten.

Den spanske entreprenøren Acciona er med i finaleheatet sammen med tre andre aktører i konkurransen om å få bygge 16 kilometers motorvei mellom Rugtvedt og Dørdal i Telemark, en kontrakt som utgjør 3 milliarder kroner.

Det spanske selskapet er imidlertid blitt anklaget for omfattende korrupsjon i forbindelse med tildeling av offentlige kontrakter i Spania. Totalt er det anklager om korrupsjon for over 200 millioner kroner, skriver Aftenposten.

Selskapet Nye Veier påpeker at selskapene som deltar i konkurransen om E18 har tilfredsstilt over 100 krav som tas med i kontrakten.

– Plikt til avvisning er knyttet til rettskraftige dommer for korrupsjon og organisert kriminalitet. Ingen av dem som er prekvalifisert har slike dommer på seg, sier Hovland.

Acciona Infraestructuras vant dessuten sammen med italienske Enrico Ghella kontrakten om bygging av tunneler til Follobanen i Akershus. Denne kontrakten ble imidlertid inngått før korrupsjonsanklagene mot det spanske selskapet. (©NTB)

Les også: