Kraftig prisoppgang for OBOS-boliger i juli

Prisene på OBOS-boliger i Oslo-området var hele 5,9 prosent høyere i juli enn i juni. For få boliger på markedet er årsaken til den kraftige veksten, mener OBOS-direktør. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området var i juli på 59.318 kroner, opplyser OBOS. – Hovedårsaken til den voldsomme prisveksten er at det er … Continued

Prisene på OBOS-boliger i Oslo-området var hele 5,9 prosent høyere i juli enn i juni. For få boliger på markedet er årsaken til den kraftige veksten, mener OBOS-direktør.

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området var i juli på 59.318 kroner, opplyser OBOS.

– Hovedårsaken til den voldsomme prisveksten er at det er for få enheter i markedet. Dette presser prisene opp i alle prissegmentene, sier konsernsjef Kjørberg Siraj i OBOS.

I juli ble det foretatt 482 eierskifter tilknyttet OBOS mot 1.015 i juni, og 485 boliger i juli 2015.

– Det er tydelig at markedet har behov for flere mindre leiligheter i Oslo. Politikerne i Oslo bør derfor åpne for bygging av flere mindre enheter i sentrumsnære områder, understreker Siraj.

Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 20,89 prosent.

Færre omsatte boliger samt at mindre boliger utgjør en større andel av totalomsetningen virker også inn på prisveksten, ifølge OBOS.

Nyheten er hentet fra NTB, foto er fra OBOS.