Leif Grimsrud AS skal rydde vei for ny jernbane i Moss

Får storkontrakt med Bane NOR

Får storkontrakt med Bane NOR

Kontrakten som nå er inngått har en verdi på ca. 250 millioner kroner og omfatter deler av de forberedende arbeidene som må gjennomføres før en totalentreprenør kan starte opp. Arbeidene i 2018 forutsetter Stortingets vedtak, det skriver Bane NOR i en pressemelding.

– Avtalen med Leif Grimsrud AS er av stor betydning for klargjøringen før hovedarbeidene starter i 2019. Vi er fornøyde med å få denne kontrakten på plass, sier konserndirektør Gorm Frimannslund i Bane NOR.

Får ansvar for klargjøring av jernbane-prosjekt

Kontrakten prosjektet i Moss og Leif Grimsrud har underskrevet gjelder ulike former for klargjøring av prosjektet:

• Rivning av seks hjem i Strandgata samt rivning av Pakkhuset ved stasjonen.
• Omlegging av togsporet for Østfoldbanen midlertidig ned mot havna.
• Bygge anleggsvei fra Osloveien gjennom Mosseskogen til Sandbukta. Klargjøre ved spor for å opprettholde togtrafikk.
• Sage og sprenge ut fjellskjæring mot sjøen ved Sandbukta.

-Vi styrker oss i Moss-området
– Dette er en veldig viktig kontrakt for Leif Grimsrud. Vi er i ferd med å styrke oss i Mosseområdet og dette er svært viktig del av denne satsingen, sier daglig leder Magnar Kristiansen i Leif Grimsrud.

I august starter firmaet med å etablere egen anleggsrigg sør for dagens jernbanestasjon.

  • Leif Grimsrud er ledende maskinentreprenør i Østfold med hovedkontor i Halden. Firmaet ble etablert i 1957. I 2015 fikk bedriften en ny stor ny eier i ryggen, Veidekke som eier 80 prosent, i tillegg eier GG Gruppen AS 20 prosent. Leif Grimsrud har i dag fire avdelinger – utemiljø, kystmiljø, jernbane og anlegg.
  • I tillegg til sitt hovedkontor i Halden har Grimsrud avdelingskontor i Spydeberg, Vestby og Hvaler. Arbeidsområdet er i hovedsak Østfold og søndre Akershus. Selskapet har samlet ca. 220 ansatte, hvor ca. 30 er i Sverige. Omsetningen i 2015 var samlet ca. 650 millioner.