Mens boligprisene har skutt i været, har leieprisene stått på stedet hvil

– Oslo har hatt en voldsom prisutvikling i salgsmarkedet det siste året, men leieprisene ligger etter.

Mens salgsprisen har økt med over 23 prosent i 2016, har leieprisen vært stabile. Nå vil leietakere kunne betale mindre ved å leie bolig enn å kjøpe bolig i Oslo, ifølge Utleiemegerlen. Man er således avhengig av fortsatt prisvekst for å kunne tjene på å kjøpe bolig.

Utleiere vil fortsatt  klare å dekke rentekostnaden gjennom husleien takket være den lave renten.

– Desember er en rolig måned i utleiemarkedet med få transaksjoner. Isolert gir dermed desember ikke et riktig bilde av prisutviklingen, sier administrerende direktør Vibecke Lyse Augdal i Utleiemegleren, i en pressemelding.

Det koster nå 8 663,- kroner i gjennomsnitt å leie en 1-roms i Oslo i desember. Dette er en økning på 3,1 prosent mot gjennomsnittlig leiepris i fjor.

2-roms har en tilnærmet uforandret leiepris fra forrige måned og man betalte gjennomsnittlig 11.883,-  kroner i desember. Dette er en økning på 2,3 prosent i forhold til gjennomsnittsleien i 2015.

Å leie en 3-roms i desember kostet gjennomsnittlig 15.493,- kroner som er en økning på 2,3 prosent fra måneden før. Det er en økning på 1,4 prosent i forhold til gjennomsnittlig husleie på 3-roms i 2015.

– Oslo har hatt en voldsom prisutvikling i salgsmarkedet det siste året, men leieprisene ligger etter. Dette skyldes nok for det meste at utbudet av boliger til leie har vært stort i forhold til etterspørselen. Vi har stor tro på utleiemarkedet i Oslo i 2017, da det blant annet er kommet nye egenkapitalkrav og andre innskrenkninger. Dette gjør at det vil være attraktivt å sitte på eksisterende utleiebolig, sier daglig leder Vemund Holmen hos Utleiemegleren Sinsen.