Norges største næringsbygg i tre skal bygges i Stavanger

Oppdraget som består i å bygge Finansparken har en verdi på 406 millioner kroner. Block Berge Bygg AS bygger på vegne av Sparebank 1 SR-Bank. – Block Berge Bygg AS leverte det beste tilbudet, hva angår pris og kvalitet, og det er viktig at de i tillegg har til hensikt å benytte seg av et … Continued

Oppdraget som består i å bygge Finansparken har en verdi på 406 millioner kroner. Block Berge Bygg AS bygger på vegne av Sparebank 1 SR-Bank.

– Block Berge Bygg AS leverte det beste tilbudet, hva angår pris og kvalitet, og det er viktig at de i tillegg har til hensikt å benytte seg av et større antall lokale underleverandører. Dette vil kunne være av stor betydning for sysselsetting innen bygg og anlegg i regionen nå når tidene er mer krevende enn for kort tid siden, sier administrerende direktør Arne Austreid i Sparebank 1 SR-Bank.

Finansparken vil bli hele 22.600 kvadratmeter stor, og bygget er dermed det største næringsbygget basert på tre som bærende konstruksjoner i Norge.

– Vi er selvfølgelig svært fornøyd med at vi har blitt valgt som entreprenør. Det gir et godt grunnlag for videre utvikling, og prosjektet vil uten tvil bidra til å styrke oss som industriell samarbeidspartner for våre kunder. Det er spesielt gledelig i en tid der Rogaland opplever et langt tøffere byggmarked enn for bare kort tid siden. På vegne av alle våre ansatte og samarbeidspartnere er jeg spesielt glad for at vår lokale forankring og tilnærming har bidratt positivt. Vi ser fram til et godt samarbeid med Sparebank 1 SR- Bank, sier administrerende direktør Yngvar Karlsen i Block Berge Bygg.

Fire aktører knivet i finalerunden om å få byggeoppdraget, opplyses det i en pressemelding. Byggingen vil starte etter sommeren og dersom alt går etter planen skal Finansparken stå ferdig medio 2019.

Block Berge Bygg AS er et datterselskap av Veidekke.