Nybygg på Utøya symboliserer de drepte

13 ungdommer mistet livet i kafébygget på Utøya 22. juli 2011. Deler av bygget er nå bevart i hjertet av et nytt læringssenter, hvor ungdom kan reflektere over betydningen av demokrati. Taket på læringssenteret som har fått navnet Hegnhuset holdes oppe av 69 søyler. Søylene symboliserer de 69 som ble drept på Utøya 22. juli … Continued

13 ungdommer mistet livet i kafébygget på Utøya 22. juli 2011. Deler av bygget er nå bevart i hjertet av et nytt læringssenter, hvor ungdom kan reflektere over betydningen av demokrati.

Taket på læringssenteret som har fått navnet Hegnhuset holdes oppe av 69 søyler. Søylene symboliserer de 69 som ble drept på Utøya 22. juli for fem år siden.

Søylene hegnes om av 495 tynnere bjelker, én for hver av dem som berget livet.

I hjertet av det nye huset står deler av det gamle kafébygget. Mens 13 ble drept, overlevde mange andre ved å søke dekning andre steder i bygget.

Kulehull og falmede roser er bevart, og en åtte meter lang og to meter høy tidslinje er sentral i bygget. Her er flere SMS-er som ble sendt fra Utøya 22. juli utstilt, både fra ungdommer som overlevde, og fra dem som ikke gjorde det.

De nye delene av Hegnhuset er et senter for demokratilæring, og det er åpent for alle. AUF håper nybygget skal få ungdom til å reflektere over betydningen av demokrati, utfordringer og hva de selv kan gjøre for å verne om demokratiske verdier.