Nye regler skjerper kravene på byggeplasser

Fredag skjerpes dokumentasjonskravene på norske byggeplasser. Mannskapslister må nå føres elektronisk og fødselsdato eller D-nummeret til alle arbeidere på bygg- og anleggsområder skal registreres i oversikten. Misbruk av HMS-kort og at oversiktslistene skal vise rett identitet for den som faktisk utfører arbeid, og effektivisere byggherrens kontroll og Arbeidstilsynets tilsyn er driverne bak endringene i byggherreforskriften … Continued

Fredag skjerpes dokumentasjonskravene på norske byggeplasser.

Mannskapslister må nå føres elektronisk og fødselsdato eller D-nummeret til alle arbeidere på bygg- og anleggsområder skal registreres i oversikten.

Misbruk av HMS-kort og at oversiktslistene skal vise rett identitet for den som faktisk utfører arbeid, og effektivisere byggherrens kontroll og Arbeidstilsynets tilsyn er driverne bak endringene i byggherreforskriften § 15.

Les saken: Omfangssprekk gir dyrere veiprosjekter 

Selskapet SmartDok har utviklet en løsning som tilfredsstiller de nye kravene:

– Vi har løsningen klar som tilfredsstiller myndighetenes krav. Vår elektroniske løsning er enkel å bruke fremfor manuell føring av mannskapslister, sier salgssjef Per Tore Hansen i SmartDok.

Selskapet og dens kunder har hatt god erfaring med ID06-løsningen i Sverige.

–  Den er på mange måter er veldig lik denne. I Norge har vi hatt en løsning for elektronisk Byggekortleser på markedet i lang tid, så dette er ikke noe nytt for SmartDok, oppsummerer salgssjefen.