OBOS skal bygge 800 nye Oslo-boliger

OBOS og Aspelin Ramm går sammen om å utvikle et rundt 40 dekar stort område på Vollebekk som kan gi plass for inntil 800 boliger, butikker og andre servicefunksjoner. Det gamle industriområdet grenser til Brobekkveien, Lunden, Østre Aker vei og Risløkka, og ligger dermed nord i Hovinbyen. – Vår visjon er å bidra til å gjøre … Continued

OBOS og Aspelin Ramm går sammen om å utvikle et rundt 40 dekar stort område på Vollebekk som kan gi plass for inntil 800 boliger, butikker og andre servicefunksjoner. Det gamle industriområdet grenser til Brobekkveien, Lunden, Østre Aker vei og Risløkka, og ligger dermed nord i Hovinbyen.

– Vår visjon er å bidra til å gjøre Oslo til en mer attraktiv by, og vi ønsker å bruke våre erfaringer til å skape noe annet og mer enn et boligområde. Folk er sosiale, og ønsker seg godt bomiljø der det også er andre funksjoner og tilbud, sier Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm, i en pressemelding.

Aspelin Ramm kjøpte området på 1990-tallet, og har erfaring fra område- og byutviklingsprosjekter som Tjuvholmen og Vulkan, samt Union Brygge i Drammen. Rundt et nytt torg med møteplasser, arbeidsplasser og servicetilbud skal det bygges boliger med kort avstand til T-banen og andre kollektivtilbud. Nærmeste nabo blir en ny skole for 1. til 10. trinn som åpner i 2017.

– Satsingen på Vollebekk er helt i tråd med vår visjon om å hjelpe våre medlemmer med å oppfylle boligdrømmen, samtidig som vi utvikler området rundt boligene til et godt sted å leve, sier Arne Baumann, konserndirektør for boligutvikling i OBOS, i pressemeldingen.

– Oslo trenger flere boliger og her har vi planene klare for inntil 800 av dem. Går alt som vi håper, kan vi starte salget av boligene våren 2017, slik at de første beboerne kan flytte inn før 2020, sier Baumann.