OBOS: – Prisoppgangen er ikke kun et problem for Oslo sentrum

Ferske tall fra OBOS viser at prisen på deres boliger steg med 0,9 prosent i september for Oslo, og dermed er oppgangen hittil i år på sterke 24,3 prosent. Den galopperende prisoppgangen i boligmarkedet får konsernsjefen i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj, til å mane å se på de stadig høyere prisene som et problem også … Continued

Ferske tall fra OBOS viser at prisen på deres boliger steg med 0,9 prosent i september for Oslo, og dermed er oppgangen hittil i år på sterke 24,3 prosent.

Den galopperende prisoppgangen i boligmarkedet får konsernsjefen i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj, til å mane å se på de stadig høyere prisene som et problem også utenfor ring 3 i hovedstaden.

[media-credit name=»Foto: Hans Ferdrik Asbjørnsen» align=»alignright» width=»200″][/media-credit]

Siraj (avbildet) sier i en pressemelding:

– Prisoppgangen er ikke kun et problem for Oslo sentrum. Prisoppgangen er bred. Derfor blir diskusjonen om at oppgangen er et problem kun innenfor Ring 3 et blindspor. Den underliggende utfordringen er fortsatt å bygge nok.

Les saken: Oslo-byrådet vil få fart på boligbyggingen 

Etterlyser tiltak

– Nå blir det viktig at de tiltakene som kommer for å tilpasse finanspolitikken ikke rammer de som har minst fra før. Regjeringen må gå for målrettete tiltak som gjør det mindre interessant å kjøpe bolig som et rent investeringsobjekt, sier Siraj.

Tidligere denne måneden ble det kjent at OBOS forbyr spekulasjon i Oslo-området ved å forby videresalg av kontrakter på nye boliger som ennå ikke er ferdigstilte.

Svakere prisstigning i Oslo

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 53.970 kroner i september. Det er 1,3 prosent høyere enn i august.

For OBOS-boliger var dermed prisveksten svakere i hovedstaden i årets niende måned sammenlignet med resten av landet.

Onsdag kommer Eiendom Norge med ferske tall for bruktboligmarkedet i september. OBOS-tallene gir ofte en god pekepinn på bransjestatistikken til Eiendom Norge, men da OBOS har et mindre utvalg vil også svingningene også ofte være større.