Ofotbanen ble stengt etter granatfunn fra 2. verdenskrig

Ofotbanen ved Narvik i Nordland er fredag morgen stengt etter at man fant eksplosiver fra andre verdenskrig under gravearbeider. Togstrekningen er stengt mellom Narvik og stasjonen Straumsnes etter at flere gjenstander ble funnet like ved sporet i forbindelse med gravearbeider for å forbedre jernbanestrekningen. Ifølge politiet i Narvik dreier det seg om eksplosiver. Eksperter fra … Continued

Ofotbanen ved Narvik i Nordland er fredag morgen stengt etter at man fant eksplosiver fra andre verdenskrig under gravearbeider.

Togstrekningen er stengt mellom Narvik og stasjonen Straumsnes etter at flere gjenstander ble funnet like ved sporet i forbindelse med gravearbeider for å forbedre jernbanestrekningen.

Ifølge politiet i Narvik dreier det seg om eksplosiver. Eksperter fra Forsvaret er derfor tilkalt for å undersøke funnet nærmere.

Det foregikk harde kamper i det aktuelle området under andre verdenskrig og det kan derfor dreie seg om eksplosiver fra den perioden, uten at det foreløpig er fastslått.

Banesjef Knut Karlsen i Jernbaneverket sier til avisen Fremover at gjenstanden som er funnet er granatlignende og at de med 99 prosents sannsynlighet kan fastslå at den stammer fra krigens dager.

Usikkert hvor lang ventetiden blir

Jernbaneverket opplyser at de foreløpig ikke vet hvor lang tid det vil ta før strekningen blir åpnet. Et område på 200 ganger 200 meter er sperret av rundt funnstedet.

Ofotbanen er en togstrekning som går fra Narvik og inn i Sverige. Det er for det meste godstrafikk og malmtransport fra svenske gruver i Kiruna-området på strekningen, men også daglige passasjertog til Luleå og Stockholm.

Fra NTB

Oppdatering 23.7: Ofotbanen er nå gjenåpnet

Foto: NSB/Rune Fossum. Bildet viser Polarsirkelen sett fra Nordlandsbanen.