Økonom mener boligkrise i Oslo er overdrevet

Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken mener boligsituasjonen i Oslo overdramatiseres og advarer mot «forenklede tall» og «mekaniske beregninger». Seniorøkonom Hov mener det fort blir snakk om krise og misforhold mellom nybygging og befolkningsvekst hver gang boligprisene stiger raskt. Selv mener han tilbudssiden i boligmarkedet fungerer godt, skriver Finansavisen. – Når realprisen på boliger stiger, ser … Continued

Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken mener boligsituasjonen i Oslo overdramatiseres og advarer mot «forenklede tall» og «mekaniske beregninger».

Seniorøkonom Hov mener det fort blir snakk om krise og misforhold mellom nybygging og befolkningsvekst hver gang boligprisene stiger raskt. Selv mener han tilbudssiden i boligmarkedet fungerer godt, skriver Finansavisen.

– Når realprisen på boliger stiger, ser vi at det settes i gang flere prosjekter. Det er fordi dette er lønnsomt, og vi ser det motsatte når prisene dabber av, forklarer han. Han mener det fort kan bli misvisende å bruke det han kaller mekaniske beregninger av det fremtidige boligbehovet.

– Typiske påstander om at det bare bygges 3.000 boliger i året i Oslo, mens det egentlige behovet er 6.000-8.000. Det skulle bety at vi hvert eneste år får flere tusen nye hjemløse.

Hov mener en overdramatisering av situasjonen i Oslo kan bidra til å drive opp prisene ytterligere, basert på forventninger om videre vekst og at dette igjen skaper stor fallhøyde.

(Foto: Mariano Mantel på Flickr)