Omsetningen fortsetter å øke i bygg og anlegg

SSB har nå lagt frem sin statistikk for omsetning i bygg- og anleggsbransjen i årets fjerde termin. De viser en samlet omsetning på 63,3 milliarder kroner, en vekst på 6,1 prosent sammenlignet med samme termin i fjor. – Størst andel av omsetningen innen bygg og anlegg i 4. termin var blant virksomhetene med sin aktivitet … Continued

SSB har nå lagt frem sin statistikk for omsetning i bygg- og anleggsbransjen i årets fjerde termin. De viser en samlet omsetning på 63,3 milliarder kroner, en vekst på 6,1 prosent sammenlignet med samme termin i fjor.

– Størst andel av omsetningen innen bygg og anlegg i 4. termin var blant virksomhetene med sin aktivitet i «spesialisert bygge- og anleggsvirksomhet». Med en omsetning på 29,0 milliarder kroner utgjorde de 45,9 prosent av den totale omsetningen i bransjen, skriver SSB.

Spesialiserte bygg og anleggsvirksomhet omfatter grunnarbeid, elektrisk installasjonsarbeid, rørleggerarbeid, malerarbeid, takarbeid og lignende.

Omsetningen blant virksomhetene innen oppføring av bygninger var på 24,1 milliarder og stod dermed for 38,2 prosent av omsetningen.

– Lavest var omsetningen blant virksomhetene innen næringen anleggsvirksomhet, som i 4. termin 2016 hadde en omsetning på 10,2 milliarder kroner. Det var innen denne næringen omsetningen økte mest i perioden, med en vekst på 17,0 prosent fra 4. termin 2015 til 4. termin 2016, skriver SSB.