Oppvask etter massiv budsjettsprekk i Stavanger

Politikere i oljehovedstaden er skremt og krever svar etter at prislappen på den nye bussveien på Nord-Jæren har gått fra 4 milliarder kroner til 9,9 milliarder. Bussveien skal bli Europas lengste og slo så vidt planen for bybane som ny kollektivløsning for området Stavanger, Sola og Sandnes. Denne uka omtalte Stavanger Aftenblad hvordan prislappen på … Continued

Politikere i oljehovedstaden er skremt og krever svar etter at prislappen på den nye bussveien på Nord-Jæren har gått fra 4 milliarder kroner til 9,9 milliarder.

Bussveien skal bli Europas lengste og slo så vidt planen for bybane som ny kollektivløsning for området Stavanger, Sola og Sandnes. Denne uka omtalte Stavanger Aftenblad hvordan prislappen på papiret har endret seg åtte ganger på drøyt to år og gjort prosjektet mer enn dobbelt så dyrt. «Skremt» og «sjokkert» er reaksjoner som går igjen hos politikere som hører om budsjettsprekken:

– Jeg forventer at mitt parti nå setter foten ned for dette sløseriet. Ekstravagansen og galskapen må stoppe, sier Leif Arne Moi Nilsen (Frp).

Marianne Chesak (Ap), fungerende fylkesordfører, vil ha en full gjennomgang av tallene.

Lokalt forventes og kreves det at staten skal betale halve regningen for utbyggingen. Forhandlingene med staten starter i høst.

Nyheten er hentet fra NTB, foto fra Bymiljøetaten i Oslo.