Raymond Johansen

Oslo-byrådet vil få fart på boligbygging

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ønsker å bruke 70 millioner kroner over fire år på å skape større kapasitet i saksbehandlingen av byggesaker i Oslo. Det kommer fram i budsjettforslaget for Oslo som legges fram senere onsdag, skriver Dagens Næringsliv. Boligprisveksten har vært ekstrem i Oslo de siste årene, og byrådet håper større ressurser til saksbehandling … Continued

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ønsker å bruke 70 millioner kroner over fire år på å skape større kapasitet i saksbehandlingen av byggesaker i Oslo.

Det kommer fram i budsjettforslaget for Oslo som legges fram senere onsdag, skriver Dagens Næringsliv.

Boligprisveksten har vært ekstrem i Oslo de siste årene, og byrådet håper større ressurser til saksbehandling kan bidra til økt boligbygging og dempet prisvekst.

– Vi ser nå resultatet av kombinasjon høy befolkningsvekst og lav reguleringstakt. Boligtilbudet er blitt mye mindre enn etterspørselen, og da øker prisen, sier Johansen til DN.

I Oslo-budsjettet for 2017 foreslår byrådet også å sette av 600 millioner kroner til strategiske tomtekjøp hvert år i årene 2017 til 2020.