Regjeringen krever flere lærlinger i staten

Valgløftet ble konstatert under anleggsvisitt hos Veidekke i Drammen. Regjeringen krever nå  minst to lærlinger per tusen ansatt i samtlige statlige virksomheter, det melder NTB i en pressemelding. Kravet skal, ifølge kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), sørge for bedre rekruttering til viktige yrkesfag. – I dag er det et mål om at norske kommuner ansetter to lærlinger per … Continued

Valgløftet ble konstatert under anleggsvisitt hos Veidekke i Drammen.

Regjeringen krever nå  minst to lærlinger per tusen ansatt i samtlige statlige virksomheter, det melder NTB i en pressemelding. Kravet skal, ifølge kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), sørge for bedre rekruttering til viktige yrkesfag.

– I dag er det et mål om at norske kommuner ansetter to lærlinger per 1.000 innbyggere. Samtidig er det et krav om at sentrale statlige virksomheter ansetter minst én lærling per 100 ansatte. Nå skjerper vi kravene, fortalte Røe Isaksen.

Sammen med statsminister Erna Solberg (H) møtte han lærlinger på byggeplassen i Drammen mandag. Med seg hadde de to et valgkampløfte: I løpet av neste periode skal alle statlige virksomheter, uansett hvor i landet de befinner seg, møtes med et krav om to lærlinger per 1.000 ansatte.

– Sentrale statlige virksomheter som departementer og direktoratet skal selvsagt fortsatt ha det strengere kravet om to lærlinger per 100 ansatte, avslutter Røe Isaksen.