En skadd i arbeidsulykke i Follobane-tunnel

En spansk arbeider ble skadd da en 30 tonn tung gjenstand falt ned i en tunnel i forbindelse med byggingen av Follobanen. Alle arbeiderne ble evakuert etter ulykken. – En person er skadd, men ikke alvorlig, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB. Vedkommende er sendt til sykehus. Det var også stor brann- … Continued

En spansk arbeider ble skadd da en 30 tonn tung gjenstand falt ned i en tunnel i forbindelse med byggingen av Follobanen. Alle arbeiderne ble evakuert etter ulykken.

– En person er skadd, men ikke alvorlig, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB. Vedkommende er sendt til sykehus.

Det var også stor brann- og eksplosjonsfare på stedet på grunn av lekkasje fra gassflasker etter hendelsen, men eksplosjonsfaren er over, melder politiet like etter klokken 4 natt til torsdag. Politiet fikk melding om ulykken ved midnatt.

– Arbeidet er stanset til politiet får foretatt undersøkelser i løpet av dagen, sier Stokkli. Arbeidstilsynet, Jernbaneverket og det spanske selskapet Acciona Ghella Joint Venture (AGJV) som utfører arbeidene i tunnelen, er varslet.

Ulykken skjedde cirka 800 meter inne i tunnelen, som ligger ved Åsland Pukkverk på grensen mellom Oslo og Follo, ifølge operasjonslederen.

Han kan ikke si hva slags gjenstand som ramlet ned, eller hvor mange arbeidere som befant seg inne i tunnelen.

Utbyggingen av Follobaneprosjektet er landets største samferdselsprosjekt. AGJV skal bygge hoveddelen av den nesten 20 kilometer lange tunnelen, opplyser selskapet.

Foto: Follobanen på Facebook.