Skanska bygger nytt landemerke i Bodø

– Bodø 360 er spektakulært prosjekt og har en fantastisk beliggenhet midt i hjertet av byen.

Sammen med Boreus Eiendom as skal Skanska bygge et spektakulært kombinasjonsbygg på en av byen beste tomter. Bodø 360 blir 14 etasjer høyt, og vil romme 58 leiligheter og fire etasjer med næringslokaler.

Kontraktsverdien er 287 millioner kroner. Byggetiden vil være to år, med byggestart i november og overlevering høsten 2018. Byggets 14 etasjer blir synlig fra hele byen og leilighetene vil ha fantastisk utsikt i alle himmelretninger. De fire nederste etasjene vil romme kontorer og næringslokaler, og det legges opp til at butikker og spisesteder vil være blant byggets leietakere.  Takterrassen blir en grønn lunge med lekearealer og oppholdssteder med sittebenker. Boreus Eiendom har miljøambisjoner for prosjektet og næringsdelen av bygget skal oppnå BREEAM-NOR Good-sertifisering.

Satser i Bodø
Skanska har bred erfaring med store komplekse bygg og har gjennomført flere prosjekter i Bodø opp gjennom årene. Ett av dem er det 17 etasjer høye hotellet Scandic Havet, som frem til nå har vært byen fremste signalbygg.

– Bodø 360 er spektakulært prosjekt og har en fantastisk beliggenhet midt i hjertet av byen. Vi er veldig godt fornøyd med at Boreus Eiendom as har valgt oss til realisere dette prosjektet. Bodø er et viktig marked for oss og det et gledelig at vi nok en gang skal i gang med et stort, komplekst prosjekt etter en periode med relativt liten aktivitet, sier regiondirektør i Skanska, Sturla Magnus, i en pressemelding.

– Boreus Eiendom har helt fra idefasen av prosjektet arbeidet tett sammen med Skanska for å muliggjøre realiseringen av Bodø 360, sier Johan Jørgen Koch.

Sikkerhet gjennom god planlegging
Skanska har vært tungt involvert i utviklingsfasen sammen med byggherren og arkitekten. Spisskompetanse og erfaring fra teknisk utfordrende byggprosjekter i andre deler av landet var avgjørende for at selskapet får muligheten til å realisere prosjektet. Byggeplassens beliggenhet stiller også store krav til planlegging og gjennomføringsevne.

– Dette er et utfordrende prosjekt med en trang tomt og bygging i høyden. Gjennom god planlegging og et sterkt fokus på sikkerhet, skal vi sørge for at alle som jobber på prosjektet eller oppholder seg i området rundt skal føle seg trygge gjennom hele byggeperioden, sier Magnus.

Det skal også bygges en felles garasjekjeller med totalt 59 parkeringsplasser. Bodø 360 får et moderne, automatisk parkeringsanlegg som gir en optimal utnyttelse av parkeringsarealet. Bilen kjøres på oppstillingsplassen, før den fraktes automatisk til sin parkeringsplass.