Skanska selger Sundtkvartalet

Entra Eiendom har overtatt siste halvpart av bygget i Oslo sentrum for 795 millioner kroner.

Skanska Commercial Development Norway (Skanska CDN) har solgt sin halvdel av Sundtkvartalet i Oslo sentrum til Entra Eiendom for 795 millioner kroner, det informerer selskapet om i en pressemelding.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Entra gjennom hele prosjektet. Sundtkvartalet er et toppmoderne kontorbygg som har oppnådd BREEAM-NOR Excellent-sertifisering. Bygget rommer en flerbrukshall som eies av Oslo kommune og snart skal vi i gang med byggingen av en ny gangbro over Akerselva. Denne broen vil bidra til å knytte Sundtkvartalet tettere sammen med andre deler av byen, sier Björn Mattsson, administrerende direktør i Skanska CDN.

Sundtkvartalet er 31 300 kvadratmeter, hvorav 92 prosent er utleid. Skanska, Knowit, Manpower, IBM og Tidal er blant leietakerne som holder til i bygget, som ble utviklet i en joint venture mellom Skanska og Entra. Skanska var totalentreprenør på byggeprosjektet.

Sundtkvartalet var Skanska CDNs første prosjekt i Norge og bygget åpnet i desember 2016. Entra overtar Skanskas aksjer i selskapet den 30. september og eier dermed 100 prosent av bygget.