Skuffet over Remas «fasade-fadese»

Et samlet bygningsråd i Asker er skuffet over Remas «fasade-fadese» på Borgen. Flere føler seg lurt. Plan- og bygningssjefen beklager, men innrømmer ikke saksbehandlingsfeil, skriver Budstikka. – Jeg liker på en måte ikke å bli lurt av gode illustrasjoner. Man bør være ærlig i sin fremferd med én gang. Og vil man endre på noe, … Continued

Et samlet bygningsråd i Asker er skuffet over Remas «fasade-fadese» på Borgen. Flere føler seg lurt. Plan- og bygningssjefen beklager, men innrømmer ikke saksbehandlingsfeil, skriver Budstikka.

– Jeg liker på en måte ikke å bli lurt av gode illustrasjoner. Man bør være ærlig i sin fremferd med én gang. Og vil man endre på noe, må bygningsrådet få anledning til å se på saken på nytt, sa rådets leder Nina Ekren Holmen (H), da Rema og Veidekkes omstridte fasadeendring fra trepanel til plater på Rema-bygget på Borgen ble behandlet onsdag kveld.

Stemningen var altså en helt annen enn da Rema lanserte den første butikken som produserer sin egen strøm.

– Byrådet har ambisiøse mål for kutt i Oslos klimagassutslipp. Kommunens klima- og energifond gjør det lettere for folk og bedrifter å ta miljøvennlige valg. Jeg håper vi får flere næringsbygg med solceller i Oslo, sa byrådsleder Raymond Johansen om Remas solcellesatsning.

Tilbake i Asker er stemningen laber:

Det var ikke det vi var forespeilet gjennom den illustrasjonen som fulgte reguleringsplanen og som ble presentert på et folkemøte med nærmiljøet. Da virket det vakkert og fint. Det er trist å se hvordan det ble når utbygger ikke holder seg til det som ble fremlagt, har Bygningsrådets nestleder, Knut Auke (Frp) tidligere uttalt til Budstikka.

Det er Spor Arkitekter som har utarbeidet de omstridte skissene. Spor Arkitekter står blant annet bak Jerusalem bro som ble nominert til Oslo Bys Arkitekturpris 2012.

Illustrasjon: Spor artikekter