Mitt spørsmål er hvorfor Statens vegvesen kaster penger ut av vinduet

Kommentar av Chul Christian Aamodt, Ansvarlig redaktør, gründer og investor. 45 millioner ut av vinduet Denne uken kunne vi lese at prosjektet «Spontan samkjøring» i Bergen og appen HentMEG er avviklet. Ifølge BT skal prosjektet ha kostet 45 millioner kroner. Målet var å få flere til å kjøre sammen. Når prosjektet i Bergen nå er avsluttet, vil … Continued

Kommentar av Chul Christian Aamodt, Ansvarlig redaktør, gründer og investor.

45 millioner ut av vinduet

Denne uken kunne vi lese at prosjektet «Spontan samkjøring» i Bergen og appen HentMEG er avviklet. Ifølge BT skal prosjektet ha kostet 45 millioner kroner. Målet var å få flere til å kjøre sammen.

Når prosjektet i Bergen nå er avsluttet, vil ikke appen lenger være tilgjengelig, sier sjefingeniør Ivar Christiansen i Vegdirektoratet.

Han sier at det nå er bygget opp en betydelig kompetanse på samkjøring i Bergen og at dette er erfaring andre kan ta med videre i sin satsing på samkjøring.

Appen finnes allerede!

I et intervju med NRK i 2013 svarer Sigmund Riis, sjefsingeniør i Statens vegvesen at de valgte å utvikle appen fordi de syntes det var  viktig at også Statens vegvesen kan tilby en slik app. De andre liknende appene var utenlandske og det var vanskelig å gjøre endringer. I følge NRK hadde Statens vegvesen den gang allerede brukt 15 millioner på å lage appen som allerede finnes.

Minner om marerittet Flexus

Kollektivselskapet Ruter i Oslo brukte i følge Teknisk Ukeblad 600 millioner kroner over ti år på sitt komplekse billettsystem Flexus. Dette kom aldri ordentlig i bruk, og ble skrotet. I etterkant ble det utviklet en mobil billettapplikasjon for kun 20 millioner kroner som overtok de samme oppgavene.

Det er lett å sitte utenfor å kritisere

Det er lett å sitte her ved kjøkkenbordet en søndag ettermiddag og slenge dritt. Det er lett å tenke at gründerne bak nabobil.no aldri ville kastet 45 millioner kroner ut av vinduet. Det er lett å tenke at Uber aldri ville blitt en suksess dersom tjenesten var et fylkeskommunalt produkt.

Det er sikkert mange dimensjoner her jeg ikke forstår. Jeg er også klar over at den digitale utviklingen skjer så raskt at prosjekter som i dag virker fornuftige i morgen kan virke som ren galskap.

…Men dette er ren galskap!

Nå må noen stoppe denne galskapen!

– Neste fase, hvis det blir noen neste fase, skal skje i regi av i regi av Vegdirektoratet i Oslo, men vi har ikke fått noen budsjettmidler som kan ta satsingen videre, sier sjefingeniør Ivar Christiansen til BT.

La oss stoppe galskapen nå. Dersom de 45 millionene ble brukt «til å skaffe betydelig erfaring på samkjøring», så tør jeg ikke tenke på hva det vil koste å få dette prosjektet i gang slik at appen også benyttes av folket.

HJELP!

Av ren nysgjerrighet lurer jeg på følgende:

  • Hvorfor skal Statens vegvesen utvikle en app for samkjøring?
  • Er det ok å bruke 45 millioner av våre skattepenger på slik galskap?
  • Kan vi i fremtiden kanalisere noen av disse millionene som kastes ut av vinduet over på gründervirksomhet? Da kan pengene gå til noen som faktisk lager et markedstilpasset produkt istedenfor studier, allmøter og workshops med gule lapper.

Klikk her skrive inn din mening.

Mvh.

Chul Christian Aamodt

 Ansvarlig redaktør, gründer og investor.