Stabile leiepriser i Oslo

Leieprisen for en 1-roms ligger nå på 9.301 kroner i snitt.

Boligprisene har eksplodert det siste året, og prisoppgangen har vært på hele 24,4 prosent. På tross av dette, har ikke utleieprisene økt i hovedstaden.

– Til tross for at høysesongen i leiemarkedet er over, holder leieprisene i Oslo seg godt. Men når vi kommer ut av Oslo-gryta bremser leieprisene noe, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal, i en pressemelding.

Faktisk er det flere deler av Oslo som kan forvente en liten nedgang i utleieprisen de nærmeste månedene, ifølge Utleiemegleren.

– Det er mange ledige boliger i markedet med tanke på årstiden vi er inne i. Dette gjør markedet prissensitivt og man skal ikke bomme mye på leiepris for at responsen uteblir. Alarmerende mange interessenter har betalingsanmerkninger. Vi regner med en liten nedgang i leieprisene frem mot jul, men forventer at markedet tar seg noe opp igjen etter nyttår, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

– Vi har tro på både flere utleieboliger og videre leieprisvekst i Oslo. Markedet er svært optimistisk, til tross for eiendomsskatt og andre innstramninger, sier daglig leder for Utleiemegleren Sinsen, Vemund Holmen.

Mange investorer kjøpte prosjekter for noen år siden som blir ferdigstilt nå, for eksempel Freserveien i Kværnerbyen og Sørengstranda. Til tross for høye leiepriser på Sørenga, er det betalingsvilje fordi leilighetene og bomiljøet er så bra, sier daglig leder for Utleiemegleren Grønland, Magnus Wennberg.

Ifølge Utleiemegleren ligger prisen for en 1-romsleilighet i Oslo nå på 9.301 kroner i snitt, og for en 2-roms ligger leieprisen på 12.111 kroner. Tilsvarende ligger 3-romsleilighetene nå i snitt på 15.184 kroner.

I Bergen gikk leieprisene ned. Der har snittprisen for en 2-romsleilighet falt med 7,3 prosent til en snittpris på 9.833 kroner, mens snittprisen for 3-roms har falt med 4 prosent til 12.972 kroner.

– Det er lavsesong på leiemarkedet i Bergen nå og færre interessenter pr. bolig. Omsetningshastigheten er noe lavere, men vi leier likevel ut relativt mange boliger også nå om høsten, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Boligprisene i Stavanger har hatt en brutal utvikling som følge av oljekrisen, men prisene på leiemarkedet har holdt seg ganske stabilt gjennom året. Der ligger snittprisen nå på 8.677 kroner for en 2-roms og 11.378 kroner for en 3-roms.

– Det har vært relativt god aktivitet for leiligheter, mens etterspørselen etter eneboliger og større familieboliger har gått ned, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.