Statens vegvesen ønsker mer kontroll

På gårsdagens seminar på Arendalsuka deltok blant andre LO-leder Gerd Kristiansen, leder for Byggenæringens landsforening Jon Sandnes, avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Statens vegvesen og Veidekkes konsernsjef Arne Giske. På seminaret kom det frem at Statens vegvesen ønsker mer kontroll i sine prosjekter. Les også: Midlertidig ansatte kan misbrukes av arbeidsgiver Statens vegvesen har et krav om 25 … Continued

På gårsdagens seminar på Arendalsuka deltok blant andre LO-leder Gerd Kristiansen, leder for Byggenæringens landsforening Jon Sandnes, avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Statens vegvesen og Veidekkes konsernsjef Arne Giske. På seminaret kom det frem at Statens vegvesen ønsker mer kontroll i sine prosjekter.

Statens vegvesen har et krav om 25 prosent egne ansatte i prosjektene. Byggindustrien skriver at  Bettina Sandvin, leder for byggherreseksjonen i Statens vegvesen kunne røpe at de nå ønsker å øke kravet til andelen egne ansatte i prosjekter.

– Vi har snakket om dette en stund, men vi har ikke satt noe nytt tall fordi vi ønsker å komme frem til det i samarbeid med bransjen, sier Sandvin til Byggeindustrien.

LO-leder Gerd Kristiansen er glad for at Statens vegvesen nå tar initiativ til å øke andelen egne ansatte i prosjektene.

Tidligere i sommer har Statens vegvesen fått skarp kritikk for brudd på regler om arbeidstid.

– Vegvesenet har siden oppstarten av byggingen av fastlandssambandet Ryfast i Rogaland visst om brudd på regler for arbeidstid, men har likevel ikke ryddet opp, skriver Arbeidstilsynet i en rapport.

– Det er svært alvorlige funn. Vi har kontrollert hvordan Vegvesenet har fulgt opp hele prosjektet, sier tilsynsleder Guro Fykse hos Arbeidstilsynet til Stavanger Aftenblad.